Af Ritzau - 06/10-16 14:18

Bjelland har erobret uvant plads som backBjelland har erobret uvant plads som back

Andreas Bjelland har fået en rolle som gardering for Riza Durmisi, der er det klare førstevalg i venstre side.

storybild

Andreas Bjelland er tilbage på landsholdet efter en langvarig skade. (Billede: Scanpix/Anders Kjærbye)

Andreas Bjelland er kendt som en dygtig central forsvarsspiller. Men det er ikke den plads, han spiller i øjeblikket.

I denne sæson er Bjelland primært blevet brugt som back i sin klub, Brentford, i den næstbedste engelske fodboldrække.

Og op til Danmarks VM-kvalifikationskampe mod Polen og Montenegro er Andreas Bjelland først og fremmest gardering for Riza Durmisi, der spiller venstre wingback.

Det har landstræner Åge Hareide fortalt den tidligere FC Nordsjælland-spiller, som har det fint med den uvante rolle på landsholdet.

- Jeg har spillet venstreback i mange kampe i klubben, så jeg kender pladsen. Så længe man spiller, og hvis Åge føler, jeg kan bruges der, så er jeg bare glad for det.

- Jeg er en lidt anden type end Riza, jeg har nogle flere kilo på ryggen. Men jeg er klar til det, siger Andreas Bjelland.

Under den tidligere landstræner Morten Olsen var Bjelland ofte en af de bedste til at føre bolden frem. Og det kan det også blive en opgave som back.

- Det vil jeg have det fint nok med. Der var også frihed under Morten Olsen til at tage bolden med frem. Og vi spillede også nogle gange med tre mand i forsvaret.

- En backplads ændrer din udgangsposition lidt, men tankegangen er stadig den samme. At have bolden og spille direkte. Måske skal jeg gå lidt mere frem i banen og være mere offensiv, siger han.

Årsagen til Bjellands backplads hos Brentford skyldes, at danskeren har været skadet i starten af sæsonen, og at den centrale stopperduo Harlee Dean og John Egan har gjort det fortrinligt.

Da så Brentford fik venstrebacken Callum Elder knæskadet, kom Bjelland ind og spillede 45 minutter i en kamp mod Brighton, som blev vundet 2-0. Siden har Bjelland fået fire ud af fem ligakampe på pladsen.

- Så har møllehjulene kørt lige siden, og vi har ikke tabt med mig på pladsen, og vi har holdt flere clean sheets.

- Lige nu spiller jeg, og jeg er bare glad for at være tilbage. Så er jeg ligeglad, hvor jeg spiller, siger han.

Det har Hareide bidt mærke i, og det giver nordmanden mulighed for at bruge Bjelland både centralt eller som back, hvis der skulle blive behov for det.

- Bjelland er med som begge dele, og han kan sagtens spille venstreback som en mere stående og permanent forsvarsspiller, og så kan vi bruge Peter Ankersen mere offensivt i den anden side.

- Vi ved aldrig, hvad der sker, men så vil vi også være mere dækket ind ved indlæg. Det spiller Polen meget med, og så er det godt at have Bjelland i baghånden, forklarer Hareide.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx