Af Ritzau - 02/06-16 12:09

Stort underskud tvinger cykelunion til ændringerStort underskud tvinger cykelunion til ændringer

Et underskud på næsten 900.000 kroner får Danmarks Cykle Union til at skære ind til benet.

storybild

Lasse Norman vandt OL-guld i London for fire år siden. Cykelrytternes forberedelser og jagt på kvalifikation til OL i Rio, har kostet flere penge end budgetteret i 2015. (Billede: Scanpix/Eric Feferberg)

Danmarks Cykle Union kom ud af 2015 med et underskud på 893.000 kroner.

Det oplyser unionen selv i en pressemeddelelse torsdag.

Underskuddet betyder, at DCU har nedprioriteret nogle eliteaktiviteter på landevej og i mountainbike, og man har opsagt en medarbejder i administrationen.

- De to væsentligste årsager til det utilfredsstillende resultat er mangelfyld styring af omkostninger til vores eliteaktiviteter, og at de budgetterede indtægter fra tegning af licenser og kontingenter var væsentligt højere end det realiserede resultat, siger bestyrelsesformand Henrik Jess Jensen i pressemeddelelsen.

På eliteområdet er det først og fremmest forberedelserne til OL 2016, der har været dyrere end forventet. Således har banerytterne været til World Cup i Hong Kong, New Zealand og to gange i Columbia.

- Populært sagt har vi sat prop i omkostningerne og skåret ind til benet. Det betyder blandt andet, at DIF, DGI og DCU i fællesskab har truffet den svære, men nødvendige beslutning, at cykelunionen i den kommende tid holder pause fra visionsprojektet.

DCU meddeler desuden i pressemeddelelsen, at en række initiativer er sat i værk for at sikre bedre økonomistyring.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx