Af Daniel Martinsen - 29/11-17 11:12

Hun sad på forreste række: Ukendt kæreste dukkede op til stjernens begravelseHun sad på forreste række: Ukendt kæreste dukkede op til stjernens begravelse

Hun sad på forreste række. Ved siden af Jana Novotnas forældre.

storybild

Jana Novotna blev 49 år. Hun døde i sidste uge af kræft. (Billede: CJ GUNTHER)

Der var mere end 300 personer til stede, da tennisstjernen Jana Novotna mandag blev bisat i hjembyen Brno, efter at hun i sidste uge døde af kræft - men én kvinde tog en del af opmærksomheden. Det skriver det tjekkiske medie Blesk.

'Hun medbragte en stor buket af gule roser formet som et hjørne og sad i nærheden af Janas mor og far,' skriver Blesk i en artikel om Jana Novotnas begravelse:

'Det var en korthåret blond kvinde. Hun var den første, der satte sig, og hun græd i store strømme. I det sørgelige øjeblik blev det afsløret, at hun var Janas partner.'

Ifølge mediet havde Jana Novotna aldrig offentligt talt om sit forhold til den unavngivne kvinde. Og det var angiveligt første gang, at kvinden trådte frem i offentligheden.

Da Jana Novotna i sidste uge døde af kræft, var det også en overraskelse, at hun overhovedet led af sygdommen.

'Det var en stor hemmelighed i flere år. Kun Novotnas aller-nærmeste vidste, hvad hun gik igennem,' som Blesk skriver.

Til bisættelsen holdt vennen Vra Staková en tale og sagde: »Hun kæmpede. Altid. Og selv mod sygdommen. I august troede hun, at hun kunne besejre den. 'Janicek', du vil altid være i mit hjerte.«

Jana Novotnas største triumf var Wimbledom-sejren i 1998:

(Billede: PASCAL PAVANI)

I 2005 blev Jana Novotna optaget i tennissportens Hall of Fame:

(Billede: Brian Snyder)

Flere tidligere og nuværende tjekkiske tennisprofiler var med til begravelsen: Petra Kvitova, Jan Kodes og Helena Sukova.

»Jana var altid helt utrolig og altid smilende. Det vil jeg altid huske. Hun ønskede mig tillykke med begge mine Wimbledon-titler og græd endda første gang. Hun var mit idol,« sagde Petra Kvitova ifølge UbiTennis.net.

Jan Kodes sagde ifølge Blesk: »Hun var en fantastisk, god kvinde. Det er er forfærdeligt at se hende dø så ung og at se forældre, der skal gå til deres datters begravelse.«

Jana Novotna blev 49 år.

  • Wimbledon-triumfen i 1998 var Jana Novotnas eneste Grand Slam-titel i single.
  • Hun vandt i alt 24 WTA-titler.
  • Hendes doublekarriere bød på ' karriere-Grand Slam' med to Australian Open-, tre French Open-, fire Wimbledon-og tre US Open-titler. Alle i årene 1990-98.
  • Novotna kan desuden prale af en vundet sæsonfinale i single i 1997, to sæsonfinaler i double (1995 og 1997) og fire Grand Slam-mixed double-titler.
  • På verdensranglisten nåede hun andenpladsen i single i sommeren 1997 og førstepladsen på doubleranglisten i 1990.
Kan du lide artiklen? Følg os på Facebook og få mere af det gode fra BT Sporten

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

‘Bad boys’-Amalie: Sådan er Lasses og...
bt.dk
Blev kendt som 'Mini Me': Austin...
bt.dk
Politiet advarer bilister i landsdel:...
bt.dk
Mand afgået ved døden efter voldsomt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx