Af - 31/08-14 21:58; Opdateret: 31/08-14 22:27

Wozniacki slagtede SharapovaWozniacki slagtede Sharapova

Danskeren slog for første gang en stor spiller med egne våben og står nu med en åben motorvej mod finalen ved US Open.

storybild

Caroline Wozniacki i kamp med Maria Sharapova. (Billede: Polfoto)

Der var psykologisk krigsførelse på Arthur Ashe Stadium allerede inden første serv var sendt afsted. Stik mod sædvanen og sportens uskrevne regler tonsede de to tennistøser boldene ned i benene på hinanden i et forsøg på at intimidere.

Den optaktsduel vandt Wozniacki set på kampens første tre partier, der alle blev vundet af danskeren. Fra første serv var det tydeligt, hvordan den danske underdog forsøgte at fortsætte den transition hendes stil den senere tid har gennemgået.

Video: Boris Becker laver sjov med Wozniacki
Video: Boris Becker laver sjov med Wozniacki

Wozniackis solide base blev gang på gang brugt som affyringsrampe til at træde ind i banen og diktere duellerne. En stil der tydeligvis ikke behagede Sharapova der med 21 uprovokerede fejl aldrig fandt stilen i første sæt, der blev dansk med 6-4.

Fra andet sæts start var rollerne byttet rundt. Russeren fik bedre styr på slagene, mens Wozniacki lod sig presse to skridt bagud og lidt for ofte blev reduceret til statist i Sharapovas stortanlagte spil. Danskeren forsøgte fortsat, præcis som i første sæt, at diktere de stadig længere slagudvekslinger.

Wozniacki: Agger er af en særlig støbning
Wozniacki: Agger er af en særlig støbning

I modsætning til første sæt skete det blot med et udgangspunkt for langt tilbage i banen til for alvor at overrumple russeren, der dog også fandt et noget andet gear frem. En føring på 3-0 blev til 4-1 og 6-2. Selvom cifrene indikerede overlegenhed, så var der tale om tætte og intense partier, hvor danskeren især i slutningen af sættet igen begyndte at komme bedre med i opgøret.

Efter 10 minutters varmepause mellem andet og tredje sæt var Wozniacki igen en spiller, der udstrålede overskud og villighed til at diktere spillet. Et skridt længere inde i banen gav hun Sharapova kamp til stregen på russerens egne spidskompetencer, de flade slag slået fra basen bag baglinjen.

Analyse: Derfor vinder Wozniacki så let
Analyse: Derfor vinder Wozniacki så let

Som sættet skred frem fik danskeren bedre og bedre fornemmelse for de offensive slag. Breakbolden til 3-1, hvor Wozniacki slog tre russiske misiler tilbage og til sidst tvang Sharapovas flugtning i nettet fik stående ovationer på Arthur Ashe, hvor tusindvis af tilskuere begejstret fulgte danskerens tilbagekomst i opgøret.

Tydeligt var det, at stadion hvor danskeren ellers har vundet så mange store sejre var begejstret, ja ligefrem benovet, over måderen Wozniacki tvang 2006-mesteren fra US Open i knæ. For selvom danskeren igen var solid, så var der andre elementer i spillet der var forfriskende for det forvænte publikum i New York.

Patrik Wozniacki: - Caroline har fået en ekstra gnist i øjnene
Patrik Wozniacki: - Caroline har fået en ekstra gnist i øjnene

De har ikke altid levet sig ind i danskerens opgør – men blot klappet pænt når endnu en slidsom sejr var i hus. I dag råbte de, de stod op og i hundredevis sendte de sympatiserklæringer ned mod danskeren, der i den grad ikke kun vandt kampen, men også New Yorkernes hjerter med en helstøbt fightersejr.

De hjerter kan Wozniacki meget passende holde fat i på tirsdag, når kvartfinalen lige pludselig ser noget mere overkommelig ud end dagens drabelig dyst. Her møder danskeren italieneren Sara Errani.

LÆS OGSÅ: Av: Wozniackis hår sad fast: - Mit hoved røg næsten af

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Opsigtsvækkende vidneudsagn i retten:...
bt.dk
USA's topforhandler: EU og Danmark...
bt.dk
Zoologisk Have i København: Uventet...
bt.dk
Efter makabre drab på 3-årig og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx