02/09-17 00:01; Opdateret: 02/09-17 00:46

Delaney efter storsejr: Overskriften var overfaldsfodboldDelaney efter storsejr: Overskriften var overfaldsfodbold

Det danske landshold skulle fredag være klar til at "overfalde" polakkerne, siger målscorer Thomas Delaney.

storybild

København. Danmark lå inden fredagens landskamp seks point efter Polen i kvalifikationsgruppen til VM. Der skulle derfor jagtes point, da polakkerne gæstede Parken, og den jagt skulle i gang med det samme.

- Overskriften var overfaldsfodbold. Det har polakkerne problemer med, sagde de kloge folk i trænerteamet. Det var god forberedelse og god udførsel, siger den danske midtbanespiller Thomas Delaney efter fredagens kamp.

Her endte danskerne med at slå Polen med hele 4-0.

Delaney bragte Danmark foran 1-0 efter cirka et kvarters spil. Målet var den 25-årige danskers første scoring i landsholdstrøjen.

- Det var fantastisk. Sat ind med skulderen. Det var ikke det mest teknisk veludførte hovedstød, siger Delaney med et smil på læben.

- Men der var plads, og det var der, vi gerne ville have bolden. De ting, vi havde forberedt, lykkedes, og det gjorde sig egentlig gældende i det meste af kampen, lyder det fra den danske midtbanespiller.

Delaney spillede fredag sin 18. landskamp. Ifølge den danske Werder Bremen-spiller, var det den bedste af slagsen indtil videre.

- Det var en fantastisk følelse at spille derinde. En fantastisk kulisse og støtte til os.

- Jeg tror også, at mange af tilskuerne, der var i Parken i dag, havde savnet, at vi gjorde det godt mod et godt hold som Polen, siger han.

Danmark sprudlede fra start i fredagens VM-kvalifikationskamp og dominerede generelt kampen, som var den bedste under landstræner Åge Hareide indtil nu.

Hareide overraskede med flere taktiske dispositioner såsom Andreas Cornelius som kantspiller og Jens Stryger Larsen som venstreback i stedet for Riza Durmisi.

Pione Sisto havde fået en plads i angrebstrioen, mens Andreas Bjelland var blevet makker med Simon Kjær i forsvaret.

Endelig var fysisk stærke Henrik Dalsgaard en stabil back i højresiden med gode løb frem ad banen.

De mange ændringer gav bonus. Danskerne gik til sagen med stor aggressivitet og energi, og polakkerne blev i flere situationer udspillet.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

29-årig tv-kok Matt Campbell død...
bt.dk
Se tidslinjen: 14 danskere, der...
bt.dk
Tv-indslag om Danmark vækker vrede:...
bt.dk
Efter kontroversielt drab på ulv:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx