Af - 22/04-14 11:00; Opdateret: 22/04-14 12:42

Derfor har Magnussen så store problemerDerfor har Magnussen så store problemer

Bilen, psyken og Jan Magnussen er forklaringen på Kevin Magnussens seneste nedtur, mener ekspert og tidligere racerkører.

storybild

(Billede: Polfoto/AP)

Der er store problemer med bilen hos McLaren. Det betyder, at der opstår endnu flere problemer for Kevin Magnussen, mener ekspertkommentator og tidligere racerkører John Nielsen.

Ifølge ham ser Kevin Magnussen slidt ud. Og senest har det unge Formel 1-håb sagt, at han helst ser, at hans far, Jan Magnussen, bliver væk fra løbene.

Moyes er fyret i Manchester United
Moyes er fyret i Manchester United

Her forklarer John Nielsen Kevin Magnussens største problemer.

Bilen
- Raceren er helt sikkert ikke hurtig nok. De har problemer med downforce, altså det, som trykker bilen ned mod vejen og for eksempel gør, at bilen kan tage svingene i højere fart. Alle de store teams bruger alle årets dage på at udvikle, teste og forbedre de her systemer. McLaren har gennem vinteren troet, at de var langt nok i udviklingen, men det er de ikke. Og når bilen nu viser sig ikke at være hurtig nok, så kan Kevin ikke køre med den nødvendige selvtillid, og så bliver han nemmere påvirket psykisk.

Hjulmand stopper i FCN
Hjulmand stopper i FCN

Faren
- Det er jo ikke Jan Magnussen i sig selv, der er problemet, men Kevin Magnussen har fortalt, at hans fars tilstedeværelse til løbene kan virke forstyrrende for ham. Det kan jeg sådan set nikke genkendende til. Jeg rejste 300 dage om året, og jeg havde ingen venner eller familie med. Og det er jo ikke fordi, jeg ikke elskede dem, men fordi, at det er nemmere at fokusere uden. Der er ingen tvivl om, at han har opbakning fra familie og venner. Men det kan være nødvendigt for ham at være alene.

Olsen: - Landshold har intet problem med loven
Olsen: - Landshold har intet problem med loven

Psyken
- Da jeg talte med Kevin i Melbourne, var der en gnist i hans øjne. Der var glæde og forventning. Han lignede en, der kunne gå på vandet. Men nu ser han efterhånden slidt ud. Når du bliver Formel 1-kører, bliver du pålagt en masser pligter, som ikke har med ræs at gøre, for eksempel over for sponsorer, og det er han sikkert skide træt af. Han skal stå model for Hugo Boss, samtidig med at medierne trækker i ham.

LÆS OGSÅ: FCM holder med Viborg

LÆS OGSÅ: Videofilm dokumenterer Nicki Billes anholdelse

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Populær DR-vært stopper på program:...
bt.dk
Vidne i retten: Peter Madsen drømte...
bt.dk
Kendis skal betale 170.000 kr. i Se...
bt.dk
Skandale: Fodboldspiller tiltalt for...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx