11/11-17 09:48

17 mand i Danmarks trup kan få slutrundedebut ved VM17 mand i Danmarks trup kan få slutrundedebut ved VM

Syv spillere i Åge Hareides landsholdstrup har været med til en seniorslutrunde tidligere i karrieren.

storybild

København. Efter to missede slutrundekvalifikationer i træk står det danske fodboldlandshold på tærsklen til at indløse en billet til VM i Rusland næste sommer.

Lykkes det at besejre Irland over to playoffkampe, er der udsigt til en lang række af danske slutrundedebuter.

17 ud af de 24 spillere, der er udtaget til kampene mod Irland, har ikke været med A-landsholdet til en slutrunde.

For den del af spillertruppen er der tale om en drengedrøm, som snart har udsigt til at gå i opfyldelse.

- Hvis vi kvalificerer os, vil jeg være 23 år under VM, og det vil være rigtig stort allerede at få lov til det. VM er en drøm, det er sådan noget, jeg har håbet på vil ske. Det er sådan noget, man har forestillet sig som yngre, og det kan hurtigt blive til virkelighed, siger Pione Sisto.

Nicolai Jørgensen supplerer:

- Alle spillere drømmer om at komme til VM, og det vil være kæmpe stort for mig. Men det er også noget, man skal gøre sig fortjent til, og det skal vi først og fremmest sørge for, siger angriberen.

Backen Jens Stryger Larsen har mange gode VM-minder fra fjernsynsskærmen, og han har fået en forståelse for, hvor meget det betyder for befolkningen i de deltagende lande.

Det vægter han lige så højt som sin egen deltagelse.

- Under mange VM-slutrunder har jeg været på ferie med min familie. Jeg kan huske, at vi sad på en campingplads i Frankrig, da de vandt VM (i 1998), og jeg kan huske, at vi var i Italien, da de vandt (i 2006).

- Jeg kan huske, hvordan de fejrede det. Man får fornemmelsen af, hvor kæmpe stort det er, når alle ser ens land spille. Jeg kan huske, at alle kom ud af deres campingvogne for at se kampene.

- Den stemning var sjov at opleve, og jeg håber, at jeg kan være med til at give den oplevelse videre til alle danskere. Det vil være kæmpe stort for mig at komme til VM, men også stort for Danmark, siger han.

Christian Eriksen var i 2010 med til VM i Sydafrika som turneringens yngste spiller. Først bagefter gik det op for ham, hvor stor en personlig oplevelse det er at være med ved et VM.

- Det var kæmpe stort i 2010. På det tidspunkt var det ikke rigtig gået op for mig. Dag for dag skete der et eller andet nyt, og man kunne ikke nå at nive sig selv i armen og se, hvad man egentlig var med til.

- Med det VM, vi missede i 2014, jamen der vidste jeg, hvad jeg gik glip af, og den følelse vil jeg gerne undgå igen, siger 25-årige Christian Eriksen.

Kasper Schmeichel, Andreas Bjelland og Lasse Schöne har været med til en EM-slutrunde (i 2012), mens Simon Kjær, William Kvist, Nicklas Bendtner og Christian Eriksen har været med til både VM i 2010 og EM i 2012.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tiltalt for kokainkørsel: Medinas...
bt.dk
Danske Spil: Her kommer årets første...
bt.dk
Dramatiske scener: Storbrand på hotel...
bt.dk
Formodet 'pakkebombe-mand' sprængte...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx