Af - 26/03-14 11:37

Her er hemmelighederne bag Formel 1-kørernes valgHer er hemmelighederne bag Formel 1-kørernes valg

I denne sæson har de 22 kørere selv kunnet vælge deres numre på racerne. Der ligger mange forskellige grunde bag deres valg.

Bildstrecke im Grossformat »
Her er alle Formel 1-kørere samlet til gruppebillede. Klik videre her og se baggrunden for deres racer-numre i denne sæson. Kørerne kunne vælge fra 2-99. 'Jeg gik efter det højeste nummer. Jeg går altid efter det maksimale,' har han forklaret. Den forsvarende verdensmester kører altid med nummer 1. Også i år. Men skulle forsvaret af titlen glippe, har den firdobbelte verdensmester afløser-tallet klar: Nummer 5. Hans nummer fra gokart-dagene og nummeret han havde i 2010, da han vandt VM for første gang. Tjek britens Twitter-profil. Hans ide er nært beslægtet med Valtteri Bottas' påfund. Briten bruger nemlig hashtagget '#M4X'. Tilbage i 2009 fik japaneren debut i Formel 1. Nummeret på siden af bilen ligner til forveksling nummeret i 2014. 'Jeg havde altid nummeret i min gokart-tid, og faktisk har jeg det også i min email-adresse,' har mexicaneren forklaret. 'Mit lykketal,' tweetede han, da numrene blev offentliggjort. Han var også 21 år, da han debuterede i Formel 1. Den danske debutant vandt sidste år VM-titlen i Formel Renault 3,5.serien med tallet på sin bil. Det har han taget med i Formel 1. Som mange andre Formel 1-kørere begyndte han i en gokart og ja, det var hans nummer dengang. Den svenske debutant var ni år, da han første traskede ned på en gokart-bane – og næsten slog banerekorden. Finnen havde nummeret, da han sidste år gjorde comeback i Formel 1, og nu vil han have det i resten af karrieren. Nogle gange skal man ikke kigge så langt. Franskmanden har kigget i sit pas, for han er født den 25. april. Og har kørt med det i gokart. Det er både hans kommende hustrus og svigerfars lykkenummer – og så kørte farmand Keke Rosberg VM-titlen hjem i 1982 med nummeret. 'En cool nummer.' har tyskeren selv kaldt det. Måske fordi legender som Ayrton Senna, Alain Prost, Jean Alesi og Nigel Mansell har kørt med det. Pudsigt nok har han samme begrundelse som sin Toro Rosso-kollega, Jean-Eric Vergne. Han er født den 26. april. Og har kørt med nummeret i gokart. Hans onkel kørte med det nummer, og allerede da brasilianeren kørte gokart var det med det nummer. Den 14. juli 1996 vandt den 14-årige spanier gokart-VM med det nummer på siden. Derfor. Da han i 2009 blev verdensmester i en Brawn-racer, skete det med det nummer på bilen. Måske igen i år? Kørerne måtte 'ansøge' om tre numre. Franskmanden valgte 7, 27 og 77 – de blev taget af andre, og de havde alle førsteret på grund af sidste års slutplacering. Nå ja. Kun to gange tidligere er det skæbnesvangre nummer blevet brugt i Formel 1.Venezuelaneren håber, det bringer uheld til alle andre Via Twitter søsatte finnen sin ide under hashtagget '#BO77AS' – han kunne i virkeligheden også have forsøgt sig med '#VAL77ERI' ... Australieren havde nummeret i sin gokart-tid – og det var også idolets Dale Earnhardts nummer i NASCAR. Franskmanden har givet følgende forklaring på Facebook: ' Min hustru er født den 8. december, vi begyndte at date i 2008 og min søn er i mine øjne verdens ottende vidunder.'

Klik igennem galleriet herover og se, hvorfor ALLE sæsonens Formel 1-kørere - fra Kevin Magnussen til Sebastian Vettel - har valgt der racer-nummer.

Ikke kun Magnussen: Nu indtager de unge Formel 1
Ikke kun Magnussen: Nu indtager de unge Formel 1

Begrundelserne går tilbage til deres barndom, til fødselsdatoer og andre specielle begivenheder i deres liv.

Sæsonens andet grandprix køres på øsndag. I Malaysia.

LÆS OGSÅ: McLaren-boss: Kevin er kommende verdensmester

LÆS OGSÅ: Kevin Magnussen: Malaysia bliver hårdere end Melbourne

LÆS OGSÅ: Nu kommer far - Kevin får ny støtte i næste løb

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx