Af Troels Gadegaard Frølich - 18/09-14 07:36

Til kamp mod matchfixing: Se hvad regeringen vil gøreTil kamp mod matchfixing: Se hvad regeringen vil gøre

Truslen om aftalt spil og bestikkelse er stigende i dansk idræt, og det skal nyt politisk udspil reflektere.

storybild

Landsholdets kamp mod Sydafrika i 2010 er bare en af flere kampe, som er forsøgt matchfixet. Nu vil regeringen sætte ind. (Billede: Polfoto)

Matchfixing er så stor en trussel mod dansk idræt, at regeringen snart kommer med en række initiativer, der skal bekæmpe bestikkelse og aftalt spil, skriver Berlingske.

Et nyt nationalt organ skal oprettes for at koordinere indsatsen mod matchfixing, men det skal også analysere information om mistænkelige væddemål og udstede alarmer om aftalt spil.

Matchfixing foregår hver dag – Andreas afslog at tabe med vilje
Matchfixing foregår hver dag – Andreas afslog at tabe med vilje

Opgaven med at bekæmpe den stigende trussel fra blandt andet internationale spillesyndikater har hidtil ligget i et krydsfelt mellem Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitiet, spiludbydere, Danmarks Idræts-Forbund og Spillemyndigheden under skat.

Det nye organ skal ligge under Kulturministeriet, og kulturminister Marianne Jelved (R) er torsdag i Schweiz for at underskrive den første internationale konvention om at bekæmpe matchfixing, og inden for de næste par uger ventes den danske regerings udspil så præsenteret, skriver Berlingske, der allerede nu har kendskab til indholdet.

Matchfixing-sag: Hovedvidne trækker tilståelse tilbage
Matchfixing-sag: Hovedvidne trækker tilståelse tilbage

Der lægges blandt andet op til at kriminalisering af bestikkelse inden for idrætten, hvor straffelovens bedrageribestemmelse i dag ikke dækker fuldt.

Derudover skal dommere til kampe også udpeges på et senere tidspunkt, end de bliver i dag, så der ikke er så stor mulighed for at påvirke dommere til at dømme til fordel for et af holdene.

Ekspert: Matchfixere bruger vold og trusler
Ekspert: Matchfixere bruger vold og trusler

- Jeg tror, at vi på grund af generel hæderlighed i Danmark er mindre udsat end så mange andre steder, men matchfixing kan også opfattes som fristende i idrætsverdenen herhjemme. Det har vi set med politiets sigtelse af seks personer tilknyttet dansk fodbold. Det er afgørende vigtigt, at vi sætter ind både nationalt og internationalt, siger kulturminister Marianne Jelved til Berlingske.

Idrættens organisationer og og spiludbydere skal være med til at finansiere det nye organ mod matchfixing.

/ritzau/

Politikere vil udelukke matchfixere på livstid
Politikere vil udelukke matchfixere på livstid

Seks mænd sigtet for matchfixing i millionklassen
Seks mænd sigtet for matchfixing i millionklassen

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mand fundet bevidstløs efter brand...
bt.dk
Opsigtsvækkende 'censur' i...
bt.dk
Brøndby og FCM dominerer: Her er...
bt.dk
Ost trækkes tilbage flere steder i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx