Kongen af pletten: Der har været for få straffe til migKongen af pletten: Der har været for få straffe til mig

Anders Eggert startede EM ude, hvor Danmark brændte det ene straffe efter det andet. Men efter han er kommet ind i turneringen, har der ikke været meget at lave fra pletten.

storybild

Her scorer Anders Eggert på et af fire straffekast, han har haft under EM i Danmark. Han har scoret på alle fire. (Billede: Polfoto/LARS POULSEN)

Jeg havde i løbet af slutrunden tænkt på at lave overskriften 'Straffekongen, der vendte tilbage'. Men der har ikke været ret mange straffekast til dig.

- Nej, der blev snakket meget om de straffekast, men jeg synes ikke, der har været ret mange straffekast til mig.

Eggert kvit for skaden – klar til 60 semifinaleminutter
Eggert kvit for skaden – klar til 60 semifinaleminutter

Der var 13, inden du kom tilbage på pletten. Du har haft fire.

- Ja, det er for lidt.

Er jeg den eneste, der er skuffet?

- Ingen idé, om der sidder nogen derude og er skuffede. Jeg tager et straffe, når der kommer et straffe. Så der er egentlig ikke så meget i det. Der var rimelig mange inden og knap så mange efter. Jeg ved ikke, om vi bare har scoret på vores chancer.

Du fik 26 fra pletten i Spanien sidste år. Savner du det?

- Det er helt ligegyldigt, vil jeg sige. Det vigtigste er, at vi får smidt dem i kassen, og når vores stregspillere har været gode til at score alligevel, og vi ikke har haft brug for den der anden chance, så er det egentlig bare fint.

Vraget fløjspiller: Jeg er skuffet - har gjort det godt
Vraget fløjspiller: Jeg er skuffet - har gjort det godt

Når du tager straffe, hvornår beslutter du dig egentlig for, hvad du gør?

- Det gør jeg, når jeg skyder. Jeg har en idé om, hvordan målmanden er som type, og hvor jeg forventer, at han går hen, efter hvilke finter jeg lægger. Han kigger så på de finter, jeg bruger, og så kan jeg se nogenlunde, hvor han går hen. Men det bliver først rigtig afgjort, når jeg skyder.

Hvordan synes du, det er sjovest at score?

- Lobbet er altid sjovt at score på, fordi folk synes, de er noget specielt, og det er en af de ting, som – lige siden jeg lobbede i Østrig mod Norge – har været den, som folk synes, er sjov. Rent personligt er det lidt lige meget. Bare den går ind.

Bent Nyegaard: Den unge fløjkrigers EM er slut
Bent Nyegaard: Den unge fløjkrigers EM er slut


Svarer lobbet ikke lidt til en tunnel i fodbold – at man ydmyger målmanden?

- Jeg tror ikke, at de har det sådan, for de bliver ved med at stille sig langt ud mange af dem. Det er et halvsvært skud at udføre, og jeg tror også, at det er derfor, at mange målmænd stiller sig derud – fordi man tit kan misse skuddet, hvorimod et skud i hoften rammer man altid det, man skyder efter. Lobbet kan du lave for kort eller for langt.

Hvordan forbereder du dig til kroaterne?

- Jeg ser video på, hvordan de er, og har en nogenlunde fornemmelse af, hvordan der blev skudt på ham til OL, da vi mødte dem der, og hvordan der blev skudt mod ham sidste år i semifinalen. Jeg synes, der er mange målmænd, der har en tendens til, fordi jeg bruger ofte skruebolde eller lob, at stå lidt anderledes på mig, end de gør ellers. Så jeg vil helst se video på nogle af de skud, jeg selv har haft på målmanden.

Eggert kyler kammerat ud: En del af gamet
Eggert kyler kammerat ud: En del af gamet


Hvad kendetegner Alilovic?

- Han er stor og hurtig. Vi så i kampen mod Polen, at han havde nogle fabelagtige redninger. Han er svær at komme rundt om, fordi han har det der lange vingefang og lange ben. På kontra kommer han meget med spillere og for flyttet sit tyngdepunkt over.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Efter makabre drab på 3-årig og...
bt.dk
Politifolk dømt: Blev bestukket af...
bt.dk
Hella Joof taler ud om sin store...
bt.dk
Ny aftale: Døende patienter får...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx