14/11-15 22:47; Opdateret: 14/11-15 23:02

Ny bleg indsats: Svensk 2-1-sejr svækker Danmarks EM-håbNy bleg indsats: Svensk 2-1-sejr svækker Danmarks EM-håb

Danmark tabte den første af to playoffkampe 1-2 ude mod Sverige: Et sent dansk mål holder EM-drømmen i live.

storybild

Zlatan fjerner William Kvist. (Billede: Poulsen Lars)

Det danske fodboldlandshold har stadig en god chance for at komme med til EM-slutrunden i Frankrig næste sommer. Det står klart efter lørdagens 1-2-nederlag ude mod Sverige.

Emil Forsberg og Zlatan Ibrahimovic scorede de svenske mål, mens Nicolai Jørgensen reducerede for Danmark sent i kampen og skabte fornyet dansk håb.

Fra A til Z(latan): Den ultimative guide til Kong Zlatan af Sverige
Fra A til Z(latan): Den ultimative guide til Kong Zlatan af Sverige

Dermed fik Sverige et godt udgangspunkt inden tirsdagens returkamp i Parken på tirsdag. Men Danmark er heller ikke uden chancer med den sene scoring.

Det blev generelt en chancerig og underholdende kamp, hvor Danmark indledte bedst på Friends Arena i Stockholm.

Svenske profiler: Dansk landshold er blevet dårligere
Svenske profiler: Dansk landshold er blevet dårligere

Martin Braithwaite, Thomas Kahlenberg og Christian Eriksen kom frem til fine muligheder i starten af kampen, men uden at få scoret.

Sverige tilspillede sig også muligheder. Jimmy Durmaz fik testet Kasper Schmeichel efter 13 minutter med et langskud.

Marcus Berg, som havde fået chancen ved siden af Zlatan Ibrahimovic i angrebet, brændte lidt senere i halvlegen to store chancer.

Man kunne måske have forventet en taktisk og kedelig affære, men begge hold forsøgte konstant at skabe noget i offensiven.

Bendtner: Sådan tæver vi Sverige
Bendtner: Sådan tæver vi Sverige

Den svenske defensiv blev ændret efter en halv time. FC København-stopperen Mikael Antonsson pådrog sig en skade og blev skiftet ud med Erik Johansson.

Viktor Fischer driblede godt på venstrekanten og skabte flere gange ravage i det svenske forsvar, men den sidste aflevering manglede skarphed.

Bedste danske chance tilfaldt Nicklas Bendtner, som helt fri i feltet ramte ved siden af målet, men Wolfsburg-angriberen blev også hårdt presset i situationen og appellerede efterfølgende højlydt for straffespark.

Den italienske dommer Nicola Rizzoli kom også i centrum, da han fløjtede for frispark, efter at Ibrahimovic sendte Simon Kjær i græsset.

Alle svenske tilskuere holdt vejret, da PSG-stjernen slap for gult kort, som ville have udløst karantæne i returkampen.

Et minut før pausefløjt bragte Sverige sig foran med 1-0, da Emil Forsberg fuldendte et godt angreb, hvor Riza Durmisi blev tørret af en hælaflevering ude i højre side.

Generelt havde danskerne store problemer i venstre side, hvor hverken Durmisi eller Fischer var sikre i defensiven.

Ibrahimovic forsøgte sig med et nærgående projektil af et frispark kort efter, men Schmeichel diskede op med en refleksredning.

Fem minutter inde i anden halvleg blev det dog endnu værre for Danmark. En svagt spillende Kahlenberg begik et dumt straffespark, og det udnyttede Ibrahimovic til at score til 2-0.

Landstræner Morten Olsen tog konsekvensen og pillede både Kahlenberg og Fischer ud. Ind kom Pierre-Emile Højbjerg og Nicolai Jørgensen, og det skulle vise sig at være en god rokade for Danmark.

Svensk angriber: Daniel Agger er ikke så god som før
Svensk angriber: Daniel Agger er ikke så god som før

Danmark satte sig igen på spillet efter en længere periode med svensk dominans. Og efter 80 minutter kom den danske forløsning.

Nicolai Jørgensen var hurtig over en løs bold, som indskiftede Yussuf Poulsen havde forlænget ind bagest i feltet. Og så stod det pludselig 1-2 i stedet for 0-2. Og der er en stor forskel på de cifre.

Den sene reducering betyder, at Danmark med en 1-0-sejr i Parken på tirsdag kan kvalificere sig til EM.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk læge: Populær myte om kvinders...
bt.dk
Mads Langers skade forværret: 'Jeg...
bt.dk
Brand i lejlighed: Person var død, da...
bt.dk
John døde efter fejl på dansk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx