Af Ritzau - 10/11-16 01:15; Opdateret: 10/11-16 12:42

Tyske medier bringer Gudmundsson i spil som tysk landstrænerTyske medier bringer Gudmundsson i spil som tysk landstræner

Træneren for det danske herrelandshold i håndbold meddelte tirsdag, at han ikke forlænger kontrakten med DHF.

storybild

Landstræner Gudmundur Gudmundsson stopper, når hans kontrakt løber ud. Nu sættes han i forbindelse med Tysklands landshold - i hvert fald i medierne. Arkiv. (Billede: Scanpix/Roberto Schmidt)

Danmarks landstræner i herrehåndbold, Gudmundur Gudmundsson, kan være på vej til tysk håndbold.

Avisen Mannheimer Morgen bringer torsdag et interview med den 55-årige islænding, hvor han kalder det tyske landshold for "et interessant hold med store perspektiver i".

Det skriver nyhedsbureauet dpa.

Det tyske herrelandshold ledes i dag af Gudmundssons landsmand, Dagur Sigurdsson, der førte holdet til EM-guld i januar.

- Han har udført et fremragende job som træner, og det fortjener stor anerkendelse, siger Gudmundsson.

- Og så længe at Dagur ikke har truffet en beslutning om sin fremtid og har annonceret sit stop, vil jeg ikke kommentere, om jeg kan forestille mig at være tysk landstræner. Det vil ikke være fair af mig, siger han til Mannheimer Morgen.

Den danske landstræner meddelte tirsdag, at han ikke vil forlænge sin kontrakt med Dansk Håndbold Forbund (DHF), når den udløber til sommer.

Det er kun to en halv måned siden, at han førte Danmark til OL-guld for første gang.

Men et dramatisk spil i kulisserne under OL og det efterfølgende forløb har fået ham til at ændre mening om sin egen fremtid.

Tyskland er ikke et fremmed land for Gudmundur Gudmundsson. Han har blandt andet været træner og sportschef i klubben Rhein-Neckar Löwen.

Dagur Sigurdssons kontrakt med det tyske håndboldforbund løber til og med VM i januar i Frankrig.

Efter det ventes han ifølge den tyske avis Bild at fortsætte karrieren som landstræner for Japan frem mod OL i Tokyo i 2020.

Gudmundur Gudmundsson understreger, at han ikke er i forhandlinger med andre klubber eller håndboldforbund.

- Jeg har ikke fået nogen henvendelser eller tilbud fra andre klubber eller nationale forbund. Jeg har truffet denne beslutning (om at stoppe for Danmark, red.) uden at have udsigt til andre opgaver, siger han til Mannheimer Morgen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vildt Eriksen-show i sikker sejr!...
bt.dk
Tidligere S-minister afværger...
bt.dk
Remee er ikke imponeret over Sanne:...
bt.dk
S: Skilsmissepar skal tvinges til en...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx