Af Daniel Seistrup - 28/11-17 15:27

Svenske 'Emma' afslører 'syg og underlig' kultur: Hun tog mig på røven og sagde 'du er min efter kampen'Svenske 'Emma' afslører 'syg og underlig' kultur: Hun tog mig på røven og sagde 'du er min efter kampen'

En stor drøm blev slet ikke som forventet.

storybild

Arkivfoto. (Billede: JEFF CHRISTENSEN)

For første gang nogensinde står en svensk damefodboldspiller nu frem og fortæller om seksuel chikane i damefodbold.

»Min drøm om at spille i Damallsvenskan (den bedste svenske fodboldrække, red.) blev til et mareridt,« siger fodboldspilleren til den svenske avis Expressen.

Ved at fortælle sin historie, håber hun på, at hun kan hjælpe andre ud af problemerne.

I løbet af de sidste måneder er tusindvis af kvinder stået frem med historier om seksuel chikane under hashtagget #metoo.

Og som følge af det, står en tidligere svensk-talende kvindelig fodboldspiller nu frem og fortæller, hvordan hun har været udsat for seksuel chikane af andre kvindelige fodboldspillere. Kvinden står frem anonymt under navnet Emma, men den svenske avis Expressen er bekendt med hendes identitet.

Det hele startede, da Emma blev rykket op på A-holdet i sin svenske klub. Hun fortæller, at hun på dette tidspunkt godt var klar over, at hun var lesbisk, og hun syntes, at det var spændende at skulle spille med voksne spillere, der også selv var lesbiske, eller var klar over, at Emma var det.

LÆS OGSÅ: Ikke kun piger: Sugardating kan fange unge i afhængighed af gaver, siger rådgivere

Til at starte med fik hun kommentarer fra hendes medspillere som 'god røv', og hun bemærkede, hvordan nogle af dem så efter hende på en seksuel måde. Hun blev inviteret til fester, hvor ældre spillere fik hende til at drikke mere alkohol, så hun ville gå længere.

Til festerne begyndte andre at køre deres kroppe op ad hende og på et tidspunkt blev hun kysset på halsen.

»Da det skete, kunne jeg godt lide det, fordi jeg ikke rigtigt følte, at jeg var en del af gruppen. Men når jeg ser tilbage på det nu, så kan jeg godt se, at det er sygt og underligt,« siger Emma.

I Damallsvenskan blev Emmas drøm hurtigt til et levende mareridt, da den seksuelle chikane udviklede sig mere og mere.

Hun fortæller blandt andet om en kamp, hvor hun efterfølgende havde sex med en modstander.

»Hun tog mig på røven under kampen, da der var hjørne og sagde til mig: 'Du er min efter kampen'. Så stod hun og ventede på mig, da jeg kom ud fra omklædningsrummet. Uden nogen rigtig sagde noget fulgte jeg med hende, og vi havde sex. Jeg tror bare, jeg var så chokeret,« siger Emma.

Emma følte, at hun var tvunget til at gå med den ældre spiller og have sex. Hun er overrasket over, at der ikke var nogen på hendes eget hold, der sagde noget til det.

På et tidspunkt blev chikanen så slem, at hun ville stoppe med fodbolden. Det til trods for at Emma stadig elskede sporten. Hendes forældre vidste ikke, hvad der skete, og forstod ikke hvorfor.

Emma havde læst en bog, hvor der stod, at piger med anoreksi stoppede med fodbold, og af den årsag udviklede hun stille og roligt en spiseforstyrrelse, men hun fortsatte med fodbolden.

LÆS OGSÅ: Wow for en guld-rus: Se Kim Kardashians nye vilde nøgenbillede

Kort tid efter var hun hjemme ved en ældre holdkammerat, hvor hun troede, hun var sikker. Men det var ikke tilfældet alligevel, fortæller hun.

»Jeg vidste ikke, hvad der skete. Hun gav mig en kop te. Og så husker jeg ikke meget andet, end at hun tog tøjet af mig, vi havde sex, og jeg havde det så dårligt næste morgen. Jeg følte skam og følte mig endnu mindre værd end dagen før,« siger Emma.

I dag er det flere år siden, at Emma har spillet fodbold og været udsat for sexchikane. Hun har været til psykolog, og det har fået hende til igen at tro på et forhold.

»Kun da psykologen sagde, at du har været offer for sexchikane, forstod jeg det. Du var et barn, og du blev udnyttet,« siger Emma, der voksede meget efter samtalerne med psykologen.

Emma har ikke anmeldt nogen af episoderne til politiet, fordi det nu er så længe siden. Det gik først op for Emma, hvad der egentlig skete, da hun talte med psykologen, og hun har ikke lyst til at rive op i sårene igen ved at anmelde det.

Emma har svært ved at tro, at hun er den eneste, der har været og er udsat for sexchikane i svensk fodbold.

Kan du lide artiklen? Følg os på Facebook og få mere af det gode fra BT Sporten

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Joachim og Marie besøgte Danmarks...
bt.dk
Dansk realitystjerne jubler: 'Jeg har...
bt.dk
Komiker langer ud efter politiker:...
bt.dk
Motorcyklist sendt til traumecenter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx