Af - 12/04-16 11:55

Toptræner kritiserer stjerner: Smartphones ødelægger jerToptræner kritiserer stjerner: Smartphones ødelægger jer

Ronald Koeman mener, at fodboldstjernernes overdrevne brug af smartphones og hovedtelefoner ødelægger kommunikationen på banen.

storybild

(Billede: Polfoto)

De er efterhånden blevet en lige så integreret del af moderne fodbold som de farvede fodboldstøvler og tatoverede spillere: De store smarte hovedtelefoner.

Men for Ronald Koeman, som er træner i Premier League-klubben Southampton, er det blevet for meget, at fodboldstjernerne konstant går rundt med hørebøffer på før og efter en kamp.

- Nu tager de alle sammen hovedtelefoner på, og er i deres egen verden. For unge spillere handler det kun om dem selv og mindre om at tale med resten af spillerne, siger Koeman, som har en stor fortid på det hollandske landshold og for FC Barcelona bag sig.

Ny trend: Sådan går du tilbage til gammeldags mobil
Ny trend: Sådan går du tilbage til gammeldags mobil

Men det er ikke kun musikken i hovedtelefonerne, der et problem. Også de sociale medier, som kun er et par klik væk på spillernes smartphones, tager fokus. Det går ud over spillernes evne til at kommunikere i kampene og til træning.

- Et af problemerne, man ser i fodbold i dag, er, at der ikke er kommunikation nok på banen. Det er de social mediers skyld. Alle spillerne er på, så snart de har muligheden for det.

- Kommunikation på banen er vigtigt - også for at hjælpe ens medspillere, når man lige råber ‘spil’ eller ‘pres’, siger Koeman.

Se listen: 8 grunde til at din smartphone ødelægger dit liv
Se listen: 8 grunde til at din smartphone ødelægger dit liv

Han fortæller, at dengang han var aktiv i 80’erne og 90’erne, der spillede spillerne kort og hyggede sig med hinanden i spillerbussen og på træningslejre. De lærte hinanden at kende som mennesker.

Derfor har den 53-årige hollandske træner sendt sine spillere på kommunikationskurser, så de kan lære at kommunikere bedre og interagere bedre med hinanden.

Det håber han kan være med til at forbedre Southamptons syvendeplads i Premier League.

LÆS OGSÅ: Koeman og Aguero kåret til månedens bedste

LÆS OGSÅ: Utilfreds Southampton-manager: Vi dominerede totalt

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx