Af Ritzau - 13/12-16 12:05

Mohamed Zidan opgiver at gøre comebackMohamed Zidan opgiver at gøre comeback

Den tidligere AB- og FC Midtjylland-profil har rundet 35 år, og han kommer ikke til at spille mere.

storybild

Mohamed Zidan, som han huskes fra Superligaen; i gang med et ryk og med modstanderne halsende efter sig. (arkiv) (Billede: Scanpix/Jens Nørgaard Larsen)

En af de største profiler i Alka Superligaens historie opgiver at få gang i fodboldkarrieren igen.

Mohamed Zidan, der søndag rundede 35 år, har efter en tid med skader besluttet at stoppe.

- Jeg er ærgerlig over at stoppe på denne måde, men jeg havde en svær periode i Abu Dhabi (hos Baniyas, red.), efter jeg flyttede fra Dortmund, siger egypteren til Tipsbladet.

- Jeg spillede ikke i to år på grund af problemer med klubben, og så blev jeg også ramt af en korsbåndsskade. Så jeg har gået to til tre år, hvor jeg ikke har spillet. Derfor har det været den rigtige beslutning at tage nu.

- Hvis jeg kom tilbage nu, ville jeg ikke kunne spille på et højt niveau igen - så skal jeg spille i små ligaer, i små klubber, og der føler jeg bare, at mit navn er for stort til, at jeg skal gøre sådan noget mod min karriere og mit eftermæle, siger han.

Mohamed Zidan boltrede sig i første halvdel af 2000'erne på de danske fodboldbaner for først AB og dernæst FC Midtjylland.

Den spektakulære og ofte kampafgørende egyptiske angriber slog igennem som helt ung i AB, og i sommeren 2003 skiftede han til FC Midtjylland.

Her tilbragte han halvandet år med stor succes, hvilket blandt andet ses ved, at han i 2004 modtog hæderen som både Forårets Profil og Efterårets Profil i Superligaen.

I 2003/2004-sæsonen blev han delt topscorer i Superligaen med 19 mål.

I januar 2005 blev han først udlejet og senere solgt til tyske Werder Bremen, og han nåede også ophold hos Mainz, HSV og Borussia Dortmund i Bundesligaen.

Mohamed Zidan blev blandt andet tysk mester med Dortmund i 2011. Året efter rykkede han til Baniyas i De Forenede Arabiske Emirater, og her fik han problemer med klubben.

Egypteren var senest på kontrakt hos El-Entag El-Harby i hjemlandet uden succes.

På landsholdsplan spillede Mohamed Zidan 44 kampe og scorede 13 mål for Egypten. I både 2008 og 2010 var han med til at vinde Africa Cup of Nations.

Mohamed Zidan er overordnet set tilfreds med, hvad han opnåede i sin karriere, efter at han som teenager flyttede til Danmark.

- For 20 år siden var det hele kun en drøm for mig, og dengang var drømmen foran mig, og nu er den så bag mig. Så tænker jeg: "hold kæft, hvor er tiden gået stærkt", siger han til Tipsbladet.

- Det er underligt at tænke på, at den drøm, jeg drømte, har jeg allerede udlevet. Jeg har gjort det bedste ud af det.

- Jeg ville ønske, at jeg havde gjort flere af drømmene til virkelighed, men som jeg siger i dag, jeg var bare en dreng, der tog en taske og rejste til Danmark dengang, siger Mohamed Zidan.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Arriva efter Støjbergs...
bt.dk
Se billedet: TV-ekspert raser over...
bt.dk
Alvorlig ulykke i forlystelse: Casper...
bt.dk
En kronprins i highfive-højde
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx