Af - 18/02-14 09:55

Hvad sker der lige for Holland og alle deres OL-medaljer?Hvad sker der lige for Holland og alle deres OL-medaljer?

Hollandske skøjteløbere smadrer konkurrenterne ved vinter-OL. Hvorfor? Selveste den hollandske ambassadør giver et par bud her på mx.dk.

storybild

Trip, trap, hollandsk træsko: TO gange i Sochi har hollænderne taget både guld,sølv og bronze i en disciplin. Her er det kvindernes 1.500 meter (Billede: Polfoto)

Helt oppe i toppen af det vinterolympiske medaljeregnskab finder man udover the usual suspects som Rusland, USA, Canada og Norge såmænd også lille flade Holland. De har vundet 17 medaljer i hurtigløb på skøjter.
- Og vi vinder helt sikkert flere, lover Eduard J.M. Middeldorp, Hollands ambassadør i Danmark, som godt vil forklare, hvorfor hollændere er så gode til skøjteløb.

Jamaicas bobslæde-hold har fået populær slagsang - hør den her
Jamaicas bobslæde-hold har fået populær slagsang - hør den her

- Vi har mange kanaler og Holland er meget fladt, så når det fryser, er der mange steder man kan skøjte, siger ambassadøren, som fortæller, at skøjteløb nærmest er nationalsport nummer to efter fodbold.

Ifølge officielle tal fra det hollandske skøjteforbund ejer over fem millioner hollændere et par skøjter, mens 1,3 millioner af dem ofte tager hen på den lokale i skøjtebane.

Se billederne: Sochi-vejret driller norsk rekordforsøg
Se billederne: Sochi-vejret driller norsk rekordforsøg

- Vi elsker alle sammen at stå på skøjter, siger han og afslører, at han som mange andre hollændere tager en pause fra arbejdet når det gælder.

- Alle ser med, når der er skøjteløb i tv. Det gør jeg også selv. Også i morgen (i dag, red.) når der er mændenes 10 kilometer. Og på lørdag, når der er holdforfølgelse for både mænd og kvinder, siger han og tilføjer så selvsikkert:

- Der kan vi også rydde bordet igen.

Ny sejr til curling-mændene
Ny sejr til curling-mændene

En del af Hollands succes skyldes dog også en amerikansk fiasko. USA's skøjteløbere er på vej mod det første vinter-OL siden 1984, uden en eneste medalje, og i amerikanske medier peges der fingre ad holdets nye dragter, som tilsyneladende har en designfejl: En ventil på ryggen.

Sådan en har den hollandske dragt-designer, Bert van der Tuuk også testet, men han gik tilbage til en dragt uden – og siden er Holland kun gået frem.

LÆS OGSÅ: Svensk guldhåb tabte bukserne under hoppe-konkurrence

LÆS OGSÅ: OL-ulykke: Skiløber brækker ryggen

LÆS OGSÅ: Hvem er egentlig mest nuttet? OL-stjerne redder dødsdømte hundehvalpe

LÆS OGSÅ: Flere prygl til danske curling-kvinder

LÆS OGSÅ: Hjalp OL-konkurrent: Han lignede et dyr

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

30 millioners forskel: Her er de...
bt.dk
Se kortet: Disse byer mister deres...
bt.dk
Efter aflysning og halsoperation: Så...
bt.dk
Så du ham? Verdensstjerne rendte...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx