26/10-15 09:55

Bahrain-boss vil også være Fifa-præsidentBahrain-boss vil også være Fifa-præsident

Der er endnu en arabisk kandidat til posten som den kommende Fifa-præsident ved valget til næste år.

storybild

(Billede: Polfoto)

Præsidenten i Det Asiatiske Fodboldforbund (AFC), Salman Bin Ebrahim Al Khalifa fra Bahrain, har meldt sig ind i kampen om at blive ny præsident i Det Internationale Fodboldforbund (Fifa).

Søndag leverede Bahrain-sheiken de nødvendige dokumenter til Fifas hovedkontor med støtte fra fem nationale forbund i Asien, skriver Bahrains nyhedsbureau. Det var blot en dag, før fristen udløb.

Manden fra Bahrain er kendt for at være en tæt allieret med Kuwaits sheik Ahmad Al-Fahad Al-Sabah, som er en magtfuld politiker i den internationale sportsverden og en nøglefigur i den olympiske bevægelse.

Tysk ekspræsident beskylder efterfølger for VM-løgn
Tysk ekspræsident beskylder efterfølger for VM-løgn

Khalifa stod oprindeligt bag Michel Platinis kandidatur, men præsidenten for Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) blev for nylig suspenderet i 90 dage, og det ændrede situationen.

Platini er kommet i problemer på grund af manglende skriftlig dokumentation for en mistænkelig udbetaling fra Fifa.

Franskmanden har erkendt, at der ikke findes en skriftlig kontrakt i forbindelse med de to millioner schweizerfranc, han fik udbetalt af Fifa i 2011.

Platini får fransk modkandidat ved Fifa-præsidentvalg
Platini får fransk modkandidat ved Fifa-præsidentvalg

Baggrunden for den mistænkelige betaling på over 13 millioner danske kroner var ifølge Platini kompensation for arbejde, han havde udført for Fifa-præsident Sepp Blatter i årene fra 1999 til 2002.

Fifa-valget skal afholdes 26. februar 2016. I forvejen stiller Prins Ali Bin Al Hussein fra Jordan, franske Jérôme Champagne, David Nakhid fra Trinidad og Tobago, Platini og sydafrikanske Tokyo Sexwale op til præsidentvalget.

Det er usikkert, om alle kandidater får den nødvendige støtte fra fem nationale forbund. Brasilianske Zico har også været interesseret i posten, men slider med at få tilstrækkelig støtte.

LÆS OGSÅ: Fifa vil sætte aldersbegrænsninger for præsidenter

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Uhyggelige billeder: Cavendish flyver...
bt.dk
Gorm og hans tre danske børn i dyb...
bt.dk
Tidligere S-minister afværger...
bt.dk
Stjerne-skuespiller blev til grin...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx