Af Ritzau - 01/07-17 18:58; Opdateret: 01/07-17 20:40

Geraint Thomas triumferer på Skys store dagGeraint Thomas triumferer på Skys store dag

Det blev britiske Geraint Thomas, der tog sejren på enkeltstarten, som blev præget af regnvejr.

storybild

Chris Froome (Sky) blev nummer seks på 1. etape, men lagde afstand til de øvrige Tour-favoritter. (Billede: Reuters/Benoit Tessier)

Britiske Geraint Thomas (Sky) vandt den 14 kilometer lange enkeltstart på 1. etape af årets Tour de France, som blev skudt i gang i tyske Düsseldorf lørdag.

Geraint Thomas sikrede sejren foran Stefan Küng (BMC), og på tredjepladsen kom Thomas' holdkammerat Vasil Kiryienka.

Storfavoritten Tony Martin (Katusha) måtte tage til takke med en fjerdeplads foran sine tyske fans i Düsseldorf.

I det hele taget blev det Sky-holdets store dag i et trøstesløst vejr i Rhin-byen.

Det britiske storhold havde fire mand blandt de otte bedste, og måske mest bemærkelsesværdigt er det, at Chris Froome allerede har skabt et forspring til sine formodede konkurrenter i klassementet.

Froomes tid rakte "kun" til en sjetteplads, men han var mere end et halvt minut hurtigere end folk som Richie Porte (BMC), Nairo Quintana (Movistar) og Alberto Contador (Trek).

Det danske håb Jakob Fuglsang (Astana) sluttede som nummer 70 i samme tid som Contador. Michael Valgren (Astana) blev nummer 73, og Lars Bak (Lotto Soudal) endte som nummer 84.

Fuglsang valgte at køre forsigtigt i svingene, vel vidende at den plaskvåde asfalt kunne være en ondskabsfuld modstander.

Det erfarede den spanske stjernerytter Alejandro Valverde (Movistar), der blev den første, der måtte udgå fra dette års Tour de France. Han styrtede i et sving og gled med høj fart ind i en jernbarriere.

Også Primoz Roglic (LottoNL-Jumbo) måtte en ufrivillig tur i asfalten, og sloveneren, der ellers var blandt favoritterne på 1. etape, sluttede langt nede i feltet.

Spanieren Ion Izagirre (Bahrain-Merida) kom ikke på cyklen igen efter et styrt, og han måtte udgå af løbet.

Dermed har Touren fået en dramatisk start, hvor Team Sky igen har demonstreret, at det er holdet, de andre skal jagte i de kommende tre uger.

Søndagens udfordring er dog næppe en etape, der vil byde på de store forandringer i klassementet. De 203 kilometer fra Düsseldorf til Liège er forholdsvis flade og ligner en gave til sprinterne.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Stor overraskelse i Tyskland: Bayern...
bt.dk
Martin var på hyggelig tur i skoven:...
bt.dk
Er denne pølsevogn en øjebæ? Det...
bt.dk
Michael Laudrup færdig som træner på...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx