Af - 20/12-13 07:30

Pytlick ser tilbage - nu skal han have VM-medaljenPytlick ser tilbage - nu skal han have VM-medaljen

Landstræner Jan Pytlick står i aften i sin fjerde VM-semifinale, men han har aldrig vundet en medalje.

storybild

Jan Pytlick har aldrig vundet en VM-medalje. (Billede: Polfoto/Lars Poulsen)

- Jeg har stået med forskellige hold i forskellige tidsperioder. Jeg vil gerne vinde en medalje. Det siger sig selv. Men for mig er det lige så meget arbejdet med holden og processen derhen.

De tre danskere: Kommer serberen virkelig for sent?
De tre danskere: Kommer serberen virkelig for sent?

Sådan siger Jan Pytlick til metroxpress, der har bedt ham om at tænke tilbage på de tre gange, han har nået en VM-semifinale. Ingen af gangene er det blevet til medaljer, men fjerde gang skal vist være lykkes gang.

- Nu står vi her med et nyt hold, og det er rigtig spændende for dem og mig. Ultimativt vil vi gerne vinde finalen. Kommer vi ikke det, så går vi efter at vinde en bronzemedalje.

- Det er tre semifinaler, som vi stod i, hvor jeg vil sige, at 2005 og 2011 spiller vi med hold, som har overpræsteret, da vi kommer til semifinalen. Vi gjorde det godt, og det var berettiget, at vi var der, men vi havde ikke holdet til at gå hele vejen.

- Vi havde ikke så meget at skyde med, da vi nåede dertil.

Droppet joker: Bittert at blive droppet uden spilletid
Droppet joker: Bittert at blive droppet uden spilletid

Havde i egentlig holdet til at nå så langt denne her gang?

- Nej, men var vi blevet slået ud af Montenegro, havde folk skåret halsen over på os. Så havde de sagt, at det var skidedårligt og så videre. Nu slog vi Montenegro. Nu er vi her. Nu er alt fryd og gammen. Jeg mener, at vi holdet til at tage det sidste step denne her gang.

Hvordan vurderer du jeres chance for en medalje?

- Det er noget mærkeligt mentalt noget, for taber man en semifinale til Brasilien, hvordan får man så mentalt rejst sig til den næste kamp. Møder vi så Polen, skal man tænke på, at Polen bare er glade for at være der. Så der er det der mentale spil mellem sådan nogle hold, som man skal være opmærksom på.

Hvordan skal du sikre dig, at dine spillere er klar og sultne i semifinalen?

- Jeg skal ikke hente dem ned, for det er fedt, at de svæver rundt deroppe. Men det er godt at sige, at det er det her, der skal til for at gøre det. Hvis vi ikke har fokus på det, så tror jeg ikke på, at vi kommer i finalen.

Danmarks forsvarsgeneral sat i isolation
Danmarks forsvarsgeneral sat i isolation

- Det er i løbet i dag. Jeg kan sætte mig ind på et værelse og snakke med en spiller. Det kan være, at vi går en tur og snakker der. Det kan være ved maden. Det kan være ved træningen. Det kan være meget forskelligt, hvornår vi rammer de forskellige spillere.

LÆS OGSÅ: Pytlick: Nu kommer vi i finalen

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nu sælger hun sit gods: Dansk...
bt.dk
Durmisi i svær situation: Det er ikke...
bt.dk
Kim Jong-Un kan nå Europa med sit nye...
bt.dk
Direktør talte over sig og blev...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx