Af Josua Ekberg - 23/06-15 15:17

ADD og DIF: Riis tilbageholder stadig viden om dopingADD og DIF: Riis tilbageholder stadig viden om doping

Undersøgelsesgruppen bag dopingrapport tror mere på eksrytteres forklaring end på Bjarne Riis'.

storybild

Man kan ikke stole på Bjarne Riis' udtalelser. Det vurderer ADD og DIF efter den seneste afslørende doping-rapport. (Billede: Polfoto)

Da den længe ventede dopingrapport fra Anti Doping Danmark (ADD) og Danmarks Idrætsforbund (DIF) tirsdag blev offentliggjort, var Bjarne Riis' navn som forventet en stor del af indholdet.

Overblik: Her er dopingrapportens nye indrømmelser
Overblik: Her er dopingrapportens nye indrømmelser

Hovedpersonen selv har indrømmet forhold om sin viden om doping som holdejer, men flere eksryttere på holdet har over for undersøgelsesgruppen bag rapporten fortalt, at Riis vidste endnu mere.

Og af rapporten fremgår det, at undersøgelsesgruppen i et par forhold vurderer, at rytterne og ikke Bjarne Riis fortæller sandheden om tilstanden på holdet. Det bekræfter DIF's nye direktør, Morten Mølholm, på pressemødet for offentliggørelsen af rapporten.

Anonym kilde: Sastre forlod Riis efter dopingopfordring
Anonym kilde: Sastre forlod Riis efter dopingopfordring

- Vores vurdering er i hvert fald, at vi tror mere på nogle andre end Bjarne Riis i nogle tilfælde, siger Morten Mølholm og indikerer dermed også, at Riis fortsat tilbageholder viden.

Det gælder blandt andet i sagen om Bo Hamburger, som Riis bad om at skaffe doping til Jörg Jaksche. Det, sammen med et par andre punkter, har Riis afvist, men undersøgelsesgruppen vurderer, at eksrytternes modsatte oplysninger underminerer Riis' påstande.

Rapport: Bjarne Riis accepterede doping på sit hold
Rapport: Bjarne Riis accepterede doping på sit hold

På det grundlag mener ADD og DIF også, at der kunne være rejst sager mod Bjarne Riis i flere forhold end dem, han i rapporten erkender, men at de alle ligger uden for forældelsesfristen.

Contador: Riis-exit betyder intet for mig
Contador: Riis-exit betyder intet for mig

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx