Af - 13/05-14 13:08

Ro på, AaB: Så svært får mestrene det i EuropaRo på, AaB: Så svært får mestrene det i Europa

Det bliver rigtig svært for AaB, når de om et par måneder skal spille Champions League-fodbold, vurderer ekspert.

storybild

Kent Nielsen og AaB rider på en sejrsbølge lige nu - men om et par måneder bliver det rigtig svært, når den står på europæisk fodbold. (Billede: Polfoto)

Søndag blev de mestre og på torsdag kan de sikre ‘the double’ i pokalfinalen. Men om et par måneder venter en stor udfordring i form af Champions League-fodbold for AaB.

Viasat-ekspert Peter Kjær spår ikke nordjyderne de store chancer for at gå videre fra 3. kvalifikationsrunde, som nordjyderne starter i.

Skadet under jubel: AaB-profil misser pokalfinalen
Skadet under jubel: AaB-profil misser pokalfinalen

- De har kvalitetsspillere, men de fleste er også meget unge og urutinerede. Det bliver svært, og de skal være heldige, lyder vurderingen.

AaB-sportschef Allan Gaarde er stadig i festhumør og har efter eget udsagn ikke skænket Europa de store tanker. Om den nuværende trup er klar til det, er han forsigtig med at spå om.

BILLEDER: Se AaB drikke guldøl i Jomfru Ane Gade
BILLEDER: Se AaB drikke guldøl i Jomfru Ane Gade

- Sandsynligvis skal vi spille mod nogle rigtig svære hold, hvor vi vil være underdogs. Men vi har et sultent hold og en blanding mellem spillere, der har og ikke har prøvet det før, siger han.

Peter Kjær mener, at det er nødvendigt for AaB at opruste, hvis de skal have en chance. Men den retning skal aalborgenserne slet ikke gå i, påpeger han:

AaB-aktier amok på børsen efter guld
AaB-aktier amok på børsen efter guld

- Jeg ville gå en anden vej og ikke tænke så meget på Champions League. Det ville selvfølgelig være fedt at komme videre, men deres daglige brød er i Superligaen. Hvis AaB skal videre, er det deres optimisme og måde at spille på, der skal bringe dem videre - ikke bare et par dyre indkøb.

Allan Gaarde lyder da heller ikke umiddelbart som en mand, der har planer om at sprænge boksen i transfervinduet.
»Vores plan er, at vi cirka har samme økonomiske ramme som sidste år. Og det, vi fokuserer på, er at få den daglige drift til at gå rundt - alt andet ville være utroværdigt, siger han.

AaB vil have det hele: Kom med pokalen
AaB vil have det hele: Kom med pokalen

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Frustreret lærer frygter det værste:...
bt.dk
Kendt politiker forlader Folketinget:...
bt.dk
Læge i desperat opråb: Løkke, du...
bt.dk
Irina efter bruddet: Sådan er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx