Af - 12/05-14 11:41

Nu kan du blive ejer af et Premier League-holdNu kan du blive ejer af et Premier League-hold

Har du mange penge og sportslige ambitioner, kan du eventuelt investere i en Premier League-klub, der netop er blevet sat til salg.

storybild

Aston Villa, og dermed også hjemmebanen Villa Park, er sat til salg. (Billede: Wikimedia Commons)

Hvis du altid har gået og drømt om at eje en fodboldklub i en af verdens bedste ligaer, så har du chancen nu - forudsat, at du har en pæn sjat penge til overs, naturligvis.

Aston Villa-ejer Randy Lerner har nemlig sat klubben til salg. Den amerikanske rigmand købte Birmingham-klubben i 2006 og har siden postet hundredevis af millioner i projektet - blandt andet i form af danskerduoen Jores Okore og Nicklas Helenius, der tilsammen menes at have kostet små 60 millioner kroner.

Agent: Helenius er klar til at snuppe start-plads
Agent: Helenius er klar til at snuppe start-plads

Men det har ikke ført til den store sportslige succes - og nu gider Lerner altså ikke mere.

- Jeg har lært, at skæbnen er hård i engelsk fodboldforretning. Jeg føler, at jeg har skubbet min grænse langt over stregen. De seneste adskillige sæsoner har været en kamp uge efter uge, og efter en sæson med betydelige skader og konstante rygter om salg, føler jeg, at det er på tide at lede efter en ny ejer og ny ledelse, skriver Randy Lerner på klubbens hjemmeside.

- Frem for alt skylder jeg Aston Villa, om det er som ejer, formand eller bare fan, at sætte klubben først. Og for at gøre det, skylder jeg Villa at komme videre og søge efter friskt og styrket lederskab, hvis jeg inderst inde ikke længere føler, at jeg kan gøre jobbet, fortsætter han.

Medie: Islamister tager magten i dansk fodboldklub
Medie: Islamister tager magten i dansk fodboldklub

Han slutter af med at slå fast, at klubben på et praktisk plan vil fungere som normalt i løbet af sommeren.

Hvad klubben koster, er ikke sikkert. Randy Lerner selv betalte i 2006 omkring 570 millioner kroner for små 60 procent af aktierne - en andel, der siden er vokset til lige knap 90 procent.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Linse tordner mod TV3: Det er totalt...
bt.dk
Stor bekymring om lønfidus i Danmark:...
bt.dk
Finn Nørbygaard åbner op om dyster...
bt.dk
Efter aflysning og halsoperation: Så...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx