Af Ritzau - 06/10-16 15:10

Samtlige bokseofficials fra OL er suspenderetSamtlige bokseofficials fra OL er suspenderet

Det Internationale Bokseforbund (Aiba) undersøger 36 bokseofficials præstationer under OL.

storybild

Ved OL i Rio stillede amatører og professionelle op på lige vilkår i boksekonkurrencerne, hvor det også var tilladt at bokse uden hjelm. Til gengæld var dommere og kampledere igen i skudlinjen for flere kontroversielle kendelser. (Billede: Reuters/Peter Cziborra)

Samtlige 36 bokseofficials, som var i aktion ved OL i Rio, er midlertidigt sat i skammekrogen.

De er blevet suspenderet, indtil en undersøgelse af deres præstationer ved legene i Brasilien er tilendebragt.

Det meddeler Det Internationale Bokseforbund (Aiba) torsdag.

Ved OL følte adskillige boksere sig som ofre for dårligt eller ligefrem korrupt dommerarbejde, og Aiba sendte et ukendt antal kampledere og pointdommere hjem før tid, skriver nyhedsbureauet AFP.

- Boksning var i spotlyset af positive årsager, men indimellem også for de forkerte, siger Aiba-præsident Wu Ching-Kuo i en pressemeddelelse udsendt i forbindelse med et møde i Lausanne.

Her diskuterede amatørboksningens top, hvordan sporten kan undgå yderligere pletter på det plettede omdømme, når boksningen næste gang er i centrum ved OL i Tokyo om fire år.

Ved OL i Rio havde professionelle boksere fået lov at deltage, og bokserne var fritaget fra at bære hjelme i et forsøg på at gøre sporten mere tilskuervenlig.

Aiba mener, at disse tiltag blev implementeret ganske gnidningsløst, men medgiver, at "et mindre antal kendelser, som skabte debat, indikerede, at yderligere tiltag er nødvendige".

- Resultatet af en særlig undersøgelse af kampledere og pointdommere, som er iværksat, vil gøre det muligt for Aiba at vurdere, hvilke handlinger det er nødvendige at udføre, lyder det i meddelelsen fra Aiba.

- Det er besluttet, at indtil da vil ingen af de 36 officials, som blev brugt under OL, stå i spidsen for noget Aiba-event.

Aiba vil dog ikke ændre scoringssystemet, som i dag er det samme som man bruger i professionel boksning.

Dermed er det ikke på tale at gå tilbage til det gamle system, hvor pointdommerne skulle markere for hver succesfuld træffer - hvilke også gav mange kontroversielle kendelser.

Aiba vil fremover slå hårdt ned på alle anklager om korruption.

- Scoringssystemet må aldrig blive gjort til syndebuk af boksere og trænere, som præsterer skuffende i ringen og leverer upassende opførsel eller kommentarer til medierne.

- Dette vil blive endnu mere overvåget fremover, og håndfaste disciplinære sanktioner vil blive anvendt, når det er nødvendigt, lyder det fra Aiba.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx