Af Ritzau - 23/09-16 13:21

Økonomen Wenger fejrer jubilæum med titeldrømmeØkonomen Wenger fejrer jubilæum med titeldrømme

Arsenal-manager Arsène Wenger fejrer 20-års-jubilæum i lørdagens Premier League-kamp mod Chelsea.

storybild

Franske Arsène Wenger har stået i spidsen for Arsenal siden 1996. Dengang var han 46 år. (Billede: Scanpix/Adrian Dennis, Oli Scarff)

For 20 år siden overtog den dengang 46-årige franskmand Arsène Wenger posten som manager i Arsenal.

Under Wenger har Arsenal høstet tre mesterskaber, seks FA Cup-titler og en enkelt finaleplads i Champions League.

Men mens flere af de øvrige topklubber i Premier League har fået nye velhavende ejere og oprustet deres hold drastisk, har Wenger langt hen ad vejen holdt fast i sin strategi om ikke gå med i budkrigen om de største profiler i fodboldverdenen.

Spørger man den tidligere Arsenal-forsvarer Martin Keown, der var en af grundpillerne i Wengers engelske mesterskaber, bør franskmanden prøve en ny strategi, hvis Arsenal igen skal ende øverst i tabellen.

- Wenger er en pragmatisk mand, og jeg vil elske at se ham kaste sine økonomiske principper ud af vinduet i en sæson og se, hvad der sker, siger Martin Keown ifølge nyhedsbureauet AFP.

Arsène Wenger er uddannet økonom, og det har smittet af på managerens forsigtige indkøbspolitik, mener den tidligere Arsenal-spiller John "Faxe" Jensen.

Danskeren ser dog indkøbet af den tidligere Real Madrid-spiller Mesut Özil i 2013 som et tegn på, at Wenger har ændret kursen en smule.

- Han har måske åbnet lidt mere op for pengepungen i de seneste år. Jeg havde ikke regnet med, at han ville købe en spiller til 42 millioner pund (cirka 370 millioner kroner, red.), men det har han så gjort, siger "Faxe" til Tipsbladet.

Lørdag står Arsène Wenger over for Chelsea i Premier League. En liga, som franskmanden havde stor succes med i starten af sin managerperiode.

Men det er efterhånden 12 år siden, at Arsenal senest kunne løfte trofæet i 2003/2004-sæsonen, og fansene hungrer efter mere gyldent metal.

Det til trods har Arsenal valgt at holde fast i Wenger, der er gået ind i sin 21. sæson med ti point i de første fem Premier League-kampe.

Arsenal skal forsøge at gøre det bedre mod Chelsea end i sidste sæson, hvor de blåblusede løb med to sejre.

Andetsteds i Premier League tager Stoke imod West Bromwich, hvis manager Tony Pulis runder kamp nummer 1000 som fodboldtræner.

Mange af dem er kommet i spidsen for lørdagens modstander, og kampen er derfor ekstra stor for waliseren.

- At nå en milepæl mod en klub, som jeg havde det så fantastisk i, er helt utroligt.

- Jeg kommer til at være nervøs på forhånd, som jeg altid er, og der kommer også nervøsitet under kampen. Men bagefter tager jeg et glas vin, siger han.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx