Af Ritzau - 07/04-16 09:25; Opdateret: 07/04-16 11:06

Kevin Magnussen vil forsøge at slå dansk banerekordKevin Magnussen vil forsøge at slå dansk banerekord

Kevin Magnussen vil slå banerekord ved et jubilæumsløb i Danmark, hvor 50 år med motorløb fejres.

Bildstrecke im Grossformat »
Magnussen viser før Melbourne-løbet stolt sin nye gule Renault-racer frem, som han skal køre i hele sæsonen. Renaults kørerdragt bliver også holdt i det traditionelle gule farver. Her er Magnussen ved præsentationen af sæsonens Formel 1-felt i Melbourne. ...ved præsentationen af den racer, han skal køre i ved sæsonens start. Den ser sort ud ved første øjekast, men den er i virkeligheden.. Ligesom Kevins og Jolyons shorts! Jeps. Den kan åbenbart også surfe - her fra en lidt anderledes præsentationsvideo. 24. februar 2016: Magnussen skal teste Renault-raceren for første gang på Montmelo-banen i Barcelona. - Der er en kæmpe kulturforskel i forhold til McLaren. McLaren er et hold, der er på vej nedad, mens Renault er på vej op, forklarer Magnussen om de første indtryk at det nye hold. (Ritzau) Så skal der testes! En fokuseret Magnussen inden han kører ud på Montmelo-banen i Barcelona 24. februar 2016: Der testes... Den 3. februar 2016 blev Kevin Magnussen præsenteret som Renault-kører. Ved et storstilet pressemøde i Renaults hovedkvarter uden for Paris blev den Formel 1-raceren for 2016-sæsonen præsenteret. Reservekører Esteban Ocon, kører Jolyon Palmer og Renault-bossen Carlos Ghosn sammen med Magnussen - Jeg er vildt glad, sagde Kevin Magnussen om sin kontrakt med Renault. I Kevin Magnussens debut i Formel 1 i marts 2014 i Melbourne kørte han sin hidtil eneste podieplads hjem. Det blev til en andenplads. Kevin Magnussen kørte for McLaren i 2014. I 2015 blev han degraderet til resvervekører for samme team. Magnussen crasher ind i Felipe Massa og Danilo Ricciardo på Hockenheim i 2014 Kevin Magnussen udgår af Bahrains Formel 1 i 2014. Magnussen ser alt andet end frisk ud til pressemøde med de andre Formel 1-kørere i forrige sæson. Kevin kører rockstjernestilen på den røde løber til Justin Timberlake-koncert i Parken i 2014. Magnussen og holdkammeraten i McLaren-tiden, eks-verdensmester Jenson Button. Efter 2015-sæsonen skiltes Kevin og McLarens veje. Det var ikke noget pænt brud. Kevin har ikke talentet for at køre hurtigt fra fremmede. Han har fået fart i blodet fra sin far, tidligere Formel 1-kører Jan Magnussen. Dorte Riis Madsen har været manager for Kevin Magnussen siden han var teenager. Anders Holch Povlsen, boss for Bestseller-koncernen og milliardær, har sponsoreret Kevin gennem det meste af hans karriere.

Formel 1-stjernen Kevin Magnussen vil forsøge at slå den eksisterende banerekord ved et jubilæumsløb i Danmark, hvor 50 år med motorløb fejres.

Der er meget på spil på Jyllandsringen, når Formel 1-stjernen Kevin Magnussen søndag 24. april vil forsøge at slå den eksisterende banerekord. Det sker til FDM's Jubilæumsløb, hvor 50 år med motorløb fejres.

Et minut, syv sekunder og 49 tusindedele lyder den eksisterende banerekord for lukkede racerbiler på. Det er den, Magnussen vil forsøge at slå.

- Det bliver spændende at se, hvordan Kevin Magnussen klarer sig, når han skal prøve at slå banerekorden.

Frustreret Magnussen: Skulle have haft point
Frustreret Magnussen: Skulle have haft point

- Han kører til hverdag på nogle af verdens bedste racerbaner, og nu skal han køre på Danmarks bedste og længste racerbane med hele 2300 meter, siger Jesper Carlsen, direktør i FDM-DTC, i en pressemeddelelse.

Det er første gang, Magnussen kører på Jyllandsringen, siden han vandt DM-guld i 2008. Nu vender han tilbage på dansk jord, og for publikum er det en enestående chance for at opleve Magnussen i en Renault-racer.

Magnussen tæt på point i Bahrain trods start i pitlane
Magnussen tæt på point i Bahrain trods start i pitlane

- Er man motorsportsinteresseret, er det her en sjælden mulighed for at se Kevin Magnussen køre.

- Den almindelige dansker kan ikke lige rejse ud og se et Formel 1-løb, men nu har man altså mulighed for at hylde vores danske Formel 1-stjerne og se ham folde sig ud på banen, siger Jesper Carlsen.

Det er første gang, Renault præsenterer deres nye sportsvogn - en Renault R. S. 01 med 550 hestekræfter og en topfart på over 300 km/t.

SLUT: Kevin Magnussen ender som flot 11'er
SLUT: Kevin Magnussen ender som flot 11'er

- Kevin Magnussens chancer for at slå banerekorden er rigtig gode, da forhold, bil og kører er i topklasse. Naturligvis er der meget, der spiller ind.

- Det er blandt andet første gang, Kevin Magnussen kører bilen, hvilket kan være en udfordring, så alt kan ske. Det bliver spændende at se udfaldet, for rekorden er efterhånden tre år gammel, siger Jesper Carlsen.

LÆS OGSÅ: Magnussen: Min straf får ikke den store betydning

LÆS OGSÅ: Kevin Magnussen starter i pitlane søndag

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx