Af Ritzau - 11/10-16 06:31

Dødbolde kan spolere landsholdets VM-jagtDødbolde kan spolere landsholdets VM-jagt

Montenegro scorede tre gange efter standardsituationer, da Danmarks modstander lørdag slog Kasakhstan 5-0.

storybild

Montenegros største stjerne er Inter-spilleren Stevan Jovetic, som det danske landshold kan få sit hyr med tirsdag aften i VM-kvalifikationen. (Arkivfoto). (Billede: Scanpix/Daniel Mihailescu)

Montenegro har fået en bedre start på VM-kvalifikationen end det danske fodboldlandshold.

Tirsdagens modstander har indledt VM-jagten med uafgjort ude mod Rumænien og i weekenden blev Kasakhstan banket med 5-0.

Landstræner Åge Hareide har studeret montenegrinernes kampe, og han har noteret sig, at gæsterne fra Balkan især på et enkelt punkt er særdeles dygtige.

- De er stærke på dødbolde. Imod Kasakhstan scorede de tre gange på dødbolde, og det var en advarsel for os, siger Hareide.

- Ellers har Montenegro dygtige spillere. Det er klassisk Balkan-stil, de vil meget gerne spille fodbold, og de er aggressive i genpresset.

Nordmanden slår fast, at Montenegro er bedre end Armenien, som danskerne i september slog 1-0 i København i den første kamp i VM-kvalifikationen.

Sejren blev i weekenden fulgt op med et dansk 2-3-nederlag i Polen.

I kampen i Warszawa stod polakkerne meget langt tilbage på banen og forsvarede sig. De lod danskerne have bolden og vandt opgøret på hurtige kontraangreb.

Åge Hareide forventer også, at Montenegro stiller sig langt tilbage på banen.

- Vi er forberedt på, at de står med otte tilbage i to linjer. De forsvarer i dybden, og det gør de godt.

- Det nemmeste i fodbold er at forsvare sig, og det sværeste er at skabe chancer og score mål. Vi arbejder helst med den sidste del, og gør vi det godt, så kan vi nå langt med vores hold, siger Hareide.

Det danske landshold mødte sidste år Montenegro i en venskabskamp i Viborg, hvor to danske scoringer inden for de sidste 20 minutter resulterede i en 2-1-sejr.

Christian Eriksen og senere Viktor Fischer scorede for danskerne, mens Montenegros store stjerne Stevan Jovetic bragte gæsterne foran.

Tirsdagens opgør spilles klokken 20.45.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx