02/09-17 19:25; Opdateret: 02/09-17 21:15

Danske kvinder sejler sig til historisk VM-guld i 49erFXDanske kvinder sejler sig til historisk VM-guld i 49erFX

Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen vandt lørdag VM-guld i 49erFX. Det blev også til dansk fjerdeplads.

storybild

Jena Mai Hansen, Katja Salskov Iversen. Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen vandt lørdag VM-guld i 49erFX. Det blev også til en dansk fjerdeplads. Scanpix/Jens Nørgaard Larsen

Porto. For første gang nogensinde lykkedes det lørdag eftermiddag for en dansk kvindeduo at sejle sig til VM-guld i 49erFX.

Det skete, da Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen holdt fast i deres føring fra de seneste dages sejladser og sikrede sig guldet ved VM i Portugal.

- Det føles vildt. Vi er selvfølgelig utroligt glade og stolte. Det har været et stævne, hvor vi har ramt vores A-game hele vejen, og vi har undgået at have en dårlig dag, som vi ellers tidligere har oplevet. Og dét har været afgørende, siger Katja Salskov-Iversen i en pressemeddelelse.

Danskerne sluttede foran de brasilianske OL-guldvindere Martine Grael og Kahena Kunze, der sluttede på andenpladsen. VM-bronzen gik til de newzealandske OL-sølvvindere Alexandra Maloney og Molly Meech.

Også det danske par med Ida Marie Baad Nielsen og Marie Thusgaard Olsen leverede lørdag en stor præstation.

De to sejlede sig fra en samlet sjetteplads op på fjerdepladsen.

Netop Ida Marie Baad Nielsen og Marie Thusgaard Olsen er den duo, der tidligere har stået for de bedste danske VM-resultater. De to vandt således VM-sølv i 2014 og VM-bronze i 2015.

Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversens guld er dog det første danske medaljesæt af den allerfineste karat.

Og triumfen blev sikret efter en dramatisk dag på vandet.

Danskerne havde et pænt forspring forud for de afgørende sejladser, og lørdag startede det da også godt for den danske båd.

Sejren kom dog i fare, da danskerne kæntrede i det næstsidste race og mistede noget af det opbyggede forspring. Men duoen lod sig ikke slå ud og sluttede godt af i det sidste race og sikrede sig dermed guldet.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Årets hidtil dyreste hussalg: Så...
bt.dk
Situationen på det danske...
bt.dk
Midtjylland opgav guldet og har sat...
bt.dk
Medarbejdere er rasende: De ansatte...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx