Af - 08/01-17 19:01; Opdateret: 08/01-17 19:14

Kevin Magnussen: - Jeg sigter stadig efter storhed!Kevin Magnussen: - Jeg sigter stadig efter storhed!

Den danske Formel 1-kører skruer ikke ned for ambitionerne. Han sigter stadig efter det ultimative indenfor sporten.

Bildstrecke im Grossformat »
Kevin Magnussen er den dansker, der har kørt flest løb i Formel 1. Kevin Magnussen i sit rette element: Bag rattet i en Formel 1-racer. - Jeg har kørt ræs hele mit liv, og nu er jeg sulten og ivrig efter at sidde i en Formel 1-racer igen, sagde Magnussen, i forbindelse med sit comeback til Formel 1. Navn: Kevin Jan Magnussen Født: 5. oktober 1992 i Roskilde I Kevin Magnussens debut i Formel 1 i marts 2014 i Melbourne kørte han sin hidtil eneste podieplads hjem. Det blev til en andenplads. 12 top-10-placeringer kørte Magnussen hjem i sin første sæson i Formel 1 hos McLaren i 2014. Kevin Magnussen kørte for McLaren i 2014. I 2015 blev han degraderet til resvervekører for samme team. Den 3. februar 2016 blev Kevin Magnussen præsenteret som Renault-kører. - Der er en kæmpe kulturforskel i forhold til McLaren. McLaren er et hold, der er på vej nedad, mens Renault er på vej op, forklarede Magnussen om de første indtryk at det nye hold. (Ritzau) Magnussens første sæson hos Renault har været svingende. En enkelt syvendeplads og en tiendeplads er det blevet til som højdepunktet. Ellers har der været tale om placeringer ude af top-10. Magnussen ser alt andet end frisk ud til pressemøde med de andre Formel 1-kørere i forrige sæson. Kevin har ikke talentet for at køre hurtigt fra fremmede. Han har fået fart i blodet fra sin far, tidligere Formel 1-kører Jan Magnussen. Dorte Riis Madsen (tv.) har været manager for Kevin Magnussen siden han var teenager. Hun hjalp ham ind i det forjættede Formel 1-land, men nu er deres samarbejde smuldret. Kevin Magnussen i 2012, få år inden han brød ind i Formel 1-verdenen. Året efter vinder han Formel Renault 3.5 Series. Resten er historie...

To sæsoner med næsten udelukkende halv- eller helvlunke resultater har ikke lagt en dæmper på Kevin Magnussens kamp-mod. Han går stadig efter at blive en af sporten største racerkørere.

- Jeg vil ikke køre med håndbremsen trukket, bare fordi jeg var tæt på at miste min karriere, siger han i et interview med Racer.com.

- Jeg sigter stadig efter storhed. Min ambition er ikke bare at køre Formel 1. Den er at blive verdensmester! slår den 24-årige racerkører fast med syvtommersøm.

2017: Sådan går det Kevin, Caroline og alle de andre
2017: Sådan går det Kevin, Caroline og alle de andre

- Og man kan ikke blive verdensmester, når man kører med håndbremsen trukket. Man skal tage chancer, og det vil jeg også gøre. Jeg går efter det og sigter mod verdensmesterskabet, og ikke bare at være glad og tilfreds med at køre Formel 1, siger han.

I den kommende sæson skal Kevin Magnussen sidde i den ene af to Haas-racere efter en sæson hos Renault, som ikke rigtigt bød på det store sus. Blandt andet derfor var Renault ikke ivrige efter at forlænge med danskeren, som i stedet skrev under på en to-årig kontrakt med det amerikanske Haas-team, som går ind i sin kun anden sæson.

Kevin Magnussen: Skiftet til Haas er ikke en omvej
Kevin Magnussen: Skiftet til Haas er ikke en omvej

Navnet Haas, lyder måske ikke af så meget, som hans to første teams, McLaren og Renault, men til gengæld har han nu en to-årig kontrakt, og dermed første gang i karrieren en rigtigt mulighed for at udfolde hele sit potentiale.

- Ja, helt sikkert. Det giver mere arbejdsro. Der er ingen grænser for, hvor langt Haas kan nå. Det er godt nok et lille team, men hos Haas er mine muligheder meget store, siger han.

LÆS OGSÅ: QUIZ: Hvem sagde det - Kevin, Kanye eller Kjærsgaard?

LÆS OGSÅ: Lukning truer økonomisk ramt Formel 1-hold

LÆS OGSÅ: Kevins nye teamchef: - Her kan han opnå alt på banen!

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk koncert endte dramatisk: Gæst...
bt.dk
Vild overraskelse i kæmpe pokalchok:...
bt.dk
Tv-kokken Jamie Oliver i knæ: Derfor...
bt.dk
Ny 'ung mor' var vild partypige: Det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx