Af - 04/10-16 19:32

Du kender ham ikke - her er Danmarks bedste tennisspillerDu kender ham ikke - her er Danmarks bedste tennisspiller

Mikael Torpegaard, 22-årig dansk college-studerende, har overhalet Frederik Løchte på verdensranglisten efter debutsejr.

storybild

Mikael Torpegaard har slået sig langt op på verdensranglisten. (Billede: Scanpix/Mads Nissen)

- Det er stadig rimeligt uvirkeligt. Over al forventning!

Mikael Torpegaard er stadig lidt rundt på gulvet efter, at han i weekenden vandt den første turnering på challenger-niveau, han nogensinde har deltaget i.

I finalen slog han Benjamin Becker, der ligger i verdensranglistens top 100. En fin fjer i hatten for Mikael Torpegaard, der startede turneringen som nummer 642, men nu er han meget højere.


- Jeg er ‘biggest mover of the week’, det er sgu meget sjovt, griner han med henvisning til, at sejren sendte ham helt frem som nummer 371 i verden - 53 pladser foran Danmarks næstbedste, Frederik Løchte Nielsen.


Sejren har givet Mikael Torpegaard blod på tanden og mere tro på tilværelsen som professionel tennisspiller.

- Det har været planen siden jeg var 12 år gammel: Ikke at have et rigtigt job og bare leve af det. Og efter den her turnering har jeg fået et realistisk blik for, at det kan lade sig gøre. Det er en af de vigtigste ting, jeg tager med: Jeg kan være med på det her niveau! siger han.


Egentlig har han et par år tilbage på college, hvor han læser strategisk kommunikation, men når han nu har bevist - ikke mindst overfor sig selv - at han kan være med på topniveau, så kan det være, at han bliver professionel før tid.

- Det kunne tænkes, at jeg går ud lidt tidligere. Jeg spiller en håndfuld challenger-turneringer til efteråret, siger han.

Det kan jo også være, at det gør ham bedre, at hellige sig sporten på fuld tid. Det kan han nemlig ikke gøre nu, som college-studerende.

- Nej, lige efter kampen var færdig, skulle jeg hjem og lave skoleopgaver til næste dag og så op og i skole klokken ni, siger han - og indrømmer, at det godt kan være lidt svært at koncentrere sig om skolearbejdet, når det nu kører så godt på tennisbanen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx