16/10-17 13:00

Tidligere NHL-spiller melder sig klar til hjemmebane-VMTidligere NHL-spiller melder sig klar til hjemmebane-VM

Ishockeylandsholdet får erfaring fra 151 NHL-kampe, når Philip Larsen bliver en del af truppen ved VM.

storybild

København. Det danske ishockeylandshold får ved VM på hjemmebane i maj næste år gavn af den tidligere NHL-spiller Philip Larsen.

Efter at have været forhindret i at spille VM siden 2014 har han givet landstræner Jan Karlsson tilsagn om at spille med i mesterskabet på dansk jord. Det bekræfter landstræneren over for TV2 Sport.

- Det er klart, at med Philips ja, så bliver vores hold til VM på hjemmebane bedre. Han er en general på isen. Han kommer til at betyde meget på holdet.

- Alle hold mangler højrefattede spillere både på forward- og backsiden. At vi nu får en højrefattet spiller af Philips kaliber med, det løfter naturligvis vores hold, siger landstræneren til TV2 Sport.

Efter 151 kampe og en ikke helt forløst karriere i NHL-klubberne Dallas Stars, Edmonton Oilers og Vancouver Canucks skiftede Larsen forud for sæsonen til russiske Ufa, der spiller i KHL. I Ufa har han indtil videre lavet 15 point i 22 kampe.

Den 27-årige esbjergenser har spillet 27 landskampe for Danmark. På trods af sine VM-afbud var han med sidste år, da Danmark uden held forsøgte at kvalificere sig til vinter-OL.

VM varer fra 4. til 20. maj. Danmark spiller holdets gruppekampe i Herning.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Scorede i finalen i København: Nu har...
bt.dk
Har du set sådan én før? Mystisk...
bt.dk
Få timer efter politiaktion blev der...
bt.dk
Særbehandling til stjerne: Han...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx