Af - 25/05-16 11:55; Opdateret: 25/05-16 12:23

Ekspert om Brøndby-stjerner: Det var en fejl at hente demEkspert om Brøndby-stjerner: Det var en fejl at hente dem

Det skulle have været så godt, men endte som lidt af en fuser, siger ekspert om Agger, Kahlenberg og Elmanders genforening i Brøndby.

Bildstrecke im Grossformat »
Mikkel Bischoff, fodboldekspert på 6eren, vurderer de tre Brøndby-legenders comeback-sæsoner i den blå-gule trøje. - 34 år - Angriber - Fremtiden: Den store svenske er færdig i Brøndby. En tur hjem til Sverige og/eller karrierestop lurer. - Kampe/mål: 2016: 28 kampe (fire kampe fra start - 815 minutter i alt)/5 mål 2015: 13 kampe (Seks kampe fra start - 1213 minutter ialt)/1 mål Mikkel Bischoffs vurdering: - Det har på mange måder været en katastrofe, når man tænker på, hvor mange penge de har brugt på ham. Han var konge, da han tog afsted i 2005, men er nu stivbenet og over the hill. Han har desuden skabt en negativ stemning i omklædningsrummet. - 31 år - Forsvar - Fremtiden: Kontrakten med Brøndby løber ud efter denne sæson. Rygter sender landsholdsanføreren til tyrkiske Fenerbahce. - Kampe/mål: 2016: 23 kampe (alle fra start - 1938 minutter i alt)/1 mål 2015: 19 kampe (alle fra start - 1543 minutter ialt)/1 mål Mikkel Bischoffs vurdering: - Han har været en succes brandingmæssigt. Kampmæssigt havde Brøndby vel ikke forventet, at han ville spille mere end 2/3 af kampene med den skadeshistorik. Når helbredet skranter, så fokuserer man på sit eget spil og med at gøre det simpelt. Men uden at vise højeste Premier League-niveau har han alligevel været blandt de bedste - når han har spillet. - 33 år - Midtbane - Fremtiden: Fortsætter efter al sandsynlighed i Brøndby i i hvert fald en sæson mere. - Kampe/mål: 2016: 13 kampe (ni kampe fra start - 906 minutter i alt)/1 mål 2015: 21 kampe (20 kampe fra start - 1769 minutter ialt)/2 mål 2014: 23 kampe (21 kampe fra start - 1889 minutter i alt)/2 mål Mikkel Bischoffs vurdering: - Han er ikke en fuldbyrdet succes. Men han er den spiller, Brøndby har manglet mest, når han ikke har været med. Når han er med, spiller Brøndby som regel godt. Han har dog spillet for lidt i denne sæson, men vil stadig have en betydning i næste sæson, hvis han bliver fit.

Brøndbys stjernetrio bliver vurderet af eksperten Mikkel Bischoff i galleriet.

For 11 år siden hed stjernerne på Brøndbys seneste mesterhold Daniel Agger, Thomas Kahlenberg og Johan Elmander. Da Vestegnens Hellige Tre Fodboldkonger for to sæsoner siden blev genforenet i Brøndby vakte det derfor stor blå-gul jubel.

Men ifølge fodboldekspert Peter Brüchmann har de tre aldrende Brøndby-legender over en bred kam set ikke levet op til de skyhøje lønninger, de er blevet hentet hjem fra deres udlandskarrierer til.

Karantæneramt Elmander er færdig i Brøndby-trøjen
Karantæneramt Elmander er færdig i Brøndby-trøjen

- Hvis man ser på deres præstationer på en kurve, så er der toppe, hvor de har levet op til forventningerne og har slået til, men der er også lange perioder, hvor de ikke har leveret nok. Det har der været for mange skader til, siger chefredaktøren på det nystartede fodboldmedie Mediano.

Han mener, at de tre BIF-legender har hævet Brøndbys bundniveau i de to sæsoner, men at det samme ikke er sket med bundniveauet - og det holder ikke på den lange bane.

- Brøndby har brug for et bundniveau. Det skaber kontinuitet. Ingen bliver mestre med et højt topniveau, siger Brüchmann.

Hareide vil holde Agger-erstatning på standby
Hareide vil holde Agger-erstatning på standby

Han mener, at det især strategisk var forkert af klubejer Jan Bech Andersens at bruge så stor en del af lønbudgettet på at bringe de tre guldhelte fra 2005 sammen.

- Det er et billede på Jan Bech som trofæjægeren, der kommer ind på stadion og siger, se, hvad far har skaffet. Og det var ikke det, familien havde bruger for. Det var den utålmodige strategi. Det var en fejl, siger Brüchmann.

Skadet Daniel Agger: Det mærkes ikke godt
Skadet Daniel Agger: Det mærkes ikke godt

I sommeren 2014 hentede Brøndby-ejer Jan Bech Andersen helten Daniel Agger hjem til klubben.(Bild: Scanpix)

FC København køber lejesvenden Robin Olsen
FC København køber lejesvenden Robin Olsen

- Det er enormt hårdt og uretfærdigt at sige, men hvis man ser på det mere strategisk, så er det ikke den vej, Brøndby skal. Det man ville, var, at have talenter som Andrew Hjulsager og samtidig have dyre spillere, der kunne løfte niveauet. Men man kan ikke have så store forskelle i en trup. Der er for langt fra Daniel Agger til Daniel Stückler, siger Brüchmann.

I næste sæson er det derfor - efter al sandsynlighed - kun Thomas Kahlenberg, der er tilbage i den nye versionen af ‘det nye Brøndby’, når tyske Alexander Zorniger overtager trænertjansen.

Avis: FCN får pebernødder for 'den nye Messi'
Avis: FCN får pebernødder for 'den nye Messi'

- Selvom farten ikke er Kahlenbergs spidskompetence, så bør han være værdifuld i ethvert system, siger Brüchmann.

Mikkel Bischoff, fodboldekspert på 6’eren, vurderer de tre Brøndby-legenders comeback-sæsoner i den blå-gule trøje i galleriet herover.


LÆS OGSÅ: FCM-profil snakker med andre danske klubber

LÆS OGSÅ: Sønderjyskes træner om medalje: Det er helt unikt

LÆS OGSÅ: FCK's store guldhelt: - Har jeg været dårlig?

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Legendarisk dansk boksepersonlighed...
bt.dk
Dansk popkonge skal være morfar:...
bt.dk
TV 2's nye storsatsning: Greyzone er...
bt.dk
Amerikansk supergruppe flopper:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx