Af Ritzau - 16/10-16 06:31

Det danske VM-hold satser på hårdt løbDet danske VM-hold satser på hårdt løb

Hvis Magnus Cort skal have en medalje med hjem fra VM i Qatar, skal løbet gøres hårdt, vurderer landstræneren.

storybild

Den danske cykelrytter Magnus Cort vandt højst overraskende to etapesejre i Vuelta a España i september. Søndag skal han igen forsøge at være med fremme, når der køres VM. (Billede: Scanpix/Jose Jordan)

Cykelrytteren Magnus Cort er dansk holdkaptajn, når rytterne søndag formiddag triller ud på de 257,5 kilometer flade ørkenveje ved VM i linjeløb i Qatar.

Skal den bornholmske sprinter have en fornuftig chance for at få metal med hjem, kræver det et hårdt cykelløb, vurderer landstræner Anders Lund.

- Det er til vores fordel, hvis det har været et hårdt cykelløb, og der har været en smule sidevind. Det skal ikke bare være nemt at kontrollere hele dagen. Spurten til sidst skal køres med mærkede ben.

- En hård spurt vil være god for Cort, hvorimod en topsprint med stort set friske ben vil være svær mod Mark Cavendish og Marcel Kittel, siger Anders Lund.

23-årige Cort overraskede i september alt og alle med to etapesejre i Vuelta a España. Derfor er troen på et godt resultat i Doha også stor.

- Jeg tror, det kan blive til et flot resultat, og jeg regner bestemt med, at jeg kan være med helt fremme og blande mig.

- Min form er rigtig god. Jeg har holdt lidt pause og taget det roligt efter Vueltaen. Jeg har fået trænet og føler, jeg er godt kørende, lyder det fra Cort.

Konkurrencen om topplaceringerne bliver stor. Topsprintere som Mark Cavendish, Marcel Kittel, André Greipel, Peter Sagan og Nacer Bouhanni er nemlig til start.

- Der kommer så mange dygtige sprintere med folk til at køre for dem. Det bliver et kaos, siger Cort.

- Noget af det vigtigste er at placere sig rigtigt. Jeg forventer, at farten bliver så høj, at det bliver svært at lukke op og accelerere, som jeg kunne i Vueltaen, hvor farten var lidt lavere. Der kunne jeg åbne spurten og lægge på.

Det danske VM-hold består foruden Magnus Cort af Søren Kragh Andersen, Michael Mørkøv, Christopher Juul-Jensen, Matti Breschel og Lars Bak.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx