Wilbek-æraen er  slut - sådan har han detWilbek-æraen er slut - sådan har han det

Ulrik Wilbek takker af som landstræner med endnu et finalekollaps.'Jeg er mere afklaret, når modstanderne er så meget bedre,' siger han.

storybild

(Billede: Polfoto/JENS DRESLING)

Det skulle have været den helt perfekte afslutning på en ellers overordentlig sejrssikker karriere som landstræner. På hjemmebane i Herning havde Ulrik Wilbek udset sig EM-guldet som det perfekte farvel, før han trak sig tilbage som sportschef i DHF.

Wilbek om finale-klø: De kørte os rundt
Wilbek om finale-klø: De kørte os rundt

Men ak, Wilbeks danske drenge faldt endnu en gang helt sammen efter en perfekt turnering – ligesom i VM-finalen mod Spanien sidste vinter.

Så hvordan havde landstræneren det med at slutte af på den måde mod Frankrig?

- Det er selvfølgelig ærgerligt, men jeg er mere afklaret, når modstanderne er så meget bedre, end vi var i dag. Altså, jeg er glad for, at det ikke var den kamp sidste år, jeg skulle slutte af med, for i dag kunne vi bare ikke bedre, siger han.


Skuffet Landin utilfreds med sig selv
Skuffet Landin utilfreds med sig selv

Ulrik Wilbek overtog det danske herrelandshold i 2005. Et hold, der ved to EM-slutrunder i træk havde fået bronze, men nu skulle det være. Guldet skulle hentes på herresiden, ligesom Wilbek havde gjort det med kvinderne i 1990'erne.

I 2008 vandt han EM-guld for første gang, i 2012 for anden gang. Nu er det blevet til sølv to gange i træk.

- Jeg synes, det er en bedre følelse denne gang, fordi franskmændene virkelig var så gode, at vi ikke kunne vinde over dem. Jeg synes , trods alt, at vi spillede kampen færdig. Vi lavede en masse flotte mål og var med til at levere en underholdende kamp. Ikke at der var kamp i det, men underholdende, siger Ulrik Wilbek.

Nej! Nej! Nej! Danmark i nyt finalekollaps
Nej! Nej! Nej! Danmark i nyt finalekollaps

VM-guldet med herrerne og en medalje ved OL nåede han aldrig, som han gjorde af højeste karat med kvinderne.

Så det var en gloværdig karriere, der sluttede med sølv i aftes. Men Wilbek, der i forbindelse med semifinalen toppedes med den kroatiske træner omkring dommerpræstationen, havde overskud til at pjatte, da han blev spurgt om, hvad han sagde til sin franske kollega efter kampen:

- Jeg sagde først, at jeg synes, at det var dommernes skyld... nej, gas. Jeg synes, de spillede en helt fantastisk kamp, og det roste jeg ham for.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ronaldo nægter sig skyldig i kæmpe...
bt.dk
Absurd drama i Superligaen: SÅ er det...
bt.dk
2.400 år gammelt ansigt kan blinke...
bt.dk
Stor eftersøgning med helikopter og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx