Af Christian Winther Johansen - 11/07-17 11:31

Pistorius har siddet inde i ét år: Nu kan hans straf blive ændret markantPistorius har siddet inde i ét år: Nu kan hans straf blive ændret markant

Ovenfor ses den berømte sportsstjerne undervejs i retssagen.

Oscar Pistorius har siddet inde i ét år: Kan få skåret sin straf kraftigt ned

Torsdag den 6. juli markerede etårsdagen for handicapatleten Oscar Pistorius' fængselsstraf.

Den nu 30-årige hurtigløber, der bærer kælenavnet 'Blade Runner', afsoner en straf på seks års fængsel for mordet på sin kæreste, Reeva Steenkamp, som han skød og dræbte den 14. februar 2013.

Efter at have afsonet det første år af sin straf er det kommet frem, at Pistorius om bare to år kan stå over for muligheden for at blive løsladt. Det skriver det sydafrikanske medie News24 ifølge mediet Netwerk24.

Angiveligt sker det på baggrund af, at Pistorius har udvist god opførsel i fængslet og deltaget i en række rehabiliteringsprogrammer. Det fortæller Singabakho Nxumalo, der er talsmand for det sydafrikanske Department of Correctional Services, der svarer til en afdeling i et justitsministerium, der varetager opgaver vedrørende fængsling og straf af kriminelle, til Netwerk24.

»Det går rigtig godt med Oscar Pistorius. Formålet er ikke at straffe yderligere, men at rehabilitere,« siger Nxumalo.

Pistorius vil kunne komme i betragtning til en prøveløsladelse, når han har overstået halvdelen af sin straf, men den skal første godkendes af et prøveløsladelsesudvalg. Det udvalg skal dog forhøre den sydafrikanske stat om sagen med Pistorius, der fortsat ikke er afsluttet. Staten har ønsket en længere straf af den 30-årige atlet end først givet, og det kan fortsat lade sig gøre, at han får forlænget sin straf.

Hvis han bliver prøveløsladt og får forlænget sin straf, skal han tilbage i fængsel.

Sagen omkring Pistorius' dom har været en speciel en af slagsen. Først blev han dømt for uagtsomt manddrab og modtog en fængselsstraf på seks år. Heraf sad han kun det første år i fængsel, hvorefter han skulle adfsone resten i husarrest hos sin onkel.

Herefter blev han så dømt for mord, hvor hans straf blev seks nye år i fængsel. Dem er han nu ved at afsone i Atteridgeville-fængslet i Pretoria.

Pistorius blev for alvor verdenskendt i 2004, da han på sine specielle benproteser tog en guldmedalje i 200 meter løb og en bronze på 100 meter til de Paralympiske Lege. I 2008 vandt han PL-guld på 100 meter, 200 meter og 400 meter, mens han til PL i 2012 vandt guld på 400 meter og 4 x 100 meter stafet samt sølv på 200 meter.

Kan du lide artiklen? Følg os på Facebook og få mere af det gode fra BT Sporten

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Bag kulisserne: Flere partifæller...
bt.dk
Meghan Markles halvsøster afbrudt...
bt.dk
Ny forskning: Derfor må du IKKE sove...
bt.dk
Mand trak kniv i supermarked: Kan du...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx