Af - 09/09-15 14:40

Flygtningehjælp fra Europas fodboldgiganterFlygtningehjælp fra Europas fodboldgiganter

Europas fodboldelite vil skrabe 15-20 millioner kroner sammen til flygtninghjælp. Også flere superligaklubber giver en hånd med.

storybild

Bayern München står sammen med FC Porto bag et initiativ, der skal hjælpe Europas flygtinge. (Billede: Polfoto/AP)

Der er godt nyt til de mange flygtninge, der strømmer ind over Europas grænser.

De 80 europæiske topklubber, som deltager i årets Champions League og Europa League vil donere 1 Euro pr. billet til de respektive holds første hjemmekampe i de to turneringer.

Syriske flygtninge får hjælp fra... Superligaen
Syriske flygtninge får hjælp fra... Superligaen

Det har Bayern München offentliggjort på Twitter. Klubchef Karl-Heinz Rummenigge, som også er formand for de europæiske klubbers sammenslutning, regner med, at aktionen vil kaste et sted mellem 2 millioner og 3 millioner Euro af sig (svarende i omegnen til 15-20 millioner kroner).

- Fodbolden har også et ansvar, lyder det fra Rummenigge.Initiativet sker på baggrund af et brev, den portugisiske storklub FC Porto har sendt til Uefa-præsident Michel Platini. Uefa støtter planen. Tidligere har Serie A-klubben Roma doneret tæt på 3 millioner kroner til flygtninge.

Olsen, se her: Godt og skidt før Portugal-braget
Olsen, se her: Godt og skidt før Portugal-braget

Herhjemme i Superliga-land er der også flere klubber, der vil kaste sig ud i velgørenheds-arrangementer til fordel for flygtninge. Se hvem, hvad og hvor herunder:

FC København


Når FC København den 20. september møder Hobro i Parken vil 300 flygtninge fra hele Sjælland være at finde på tribunerne – inviteret af FCK og Røde Kors.

Brøndby IF


Klubben vil gøre en positiv forskel for de syriske flygtninge, der kommer til Danmark ved at invitere flygtninge-børnene til gratis fodboldtræning og udstyre dem med fodbold-udstyr.

Esbjerg fB


Esbjergs spillerkoner og -kærester holder på lørdag et loppemarked til fordel for Syriens børn foran Blue Water Arena. Nicki Billes kone, modellen Lykke May, er initiativtager.

Viborg FF


De jyske oprykkere har inviteret flygtninge fra blandt andet Syrien til hjemmekampen på Viborg Stadion mod FC Nordsjælland på lørdag.


LÆS OGSÅ: Mourinho til grin over datters afslørende kjole

LÆS OGSÅ: Hvad sker der for Københavns Politi? Sviner Ståle og hylder FCM på Twitter

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx