Af Ritzau - 18/08-16 07:15

Brøndby-spiller: Ny spillestil passer bedre til EuropaBrøndby-spiller: Ny spillestil passer bedre til Europa

Frederik Holst mener, at Brøndbys aggressive og offensive stil passer godt til at spille europæiske kampe.

storybild

Frederik Holst og resten af Brøndbys trup er i Athen forud for kampen mod Panathinaikos torsdag aften. (Billede: Scanpix/Mathias Løvgreen Bojesen)

Når Brøndby torsdag aften skal forsøge at få et godt resultat på udebane mod Panathinaikos i Europa League-kvalifikationen, bliver det med et markant mere offensivt udgangspunkt, end det holdet de seneste to sæsoner har forsøgt at nå gruppespillet med.

Det skyldes den nye, aggressive spillestil, som tyskeren Alexander Zorniger har indført i klubben, siger midtbanespilleren Frederik Holst. Han var med i både 2014 og 2015, hvor henholdsvis Club Brügge og Paok blev endestationen i Europa efter klare nederlag.

- Umiddelbart passer vores nye spillestil bedre til Europa. Det er hvert fald lidt mere direkte.

- De andre år har vi været lidt mere tilbageholdende og prøvet at forsvare den hjem, så det er måske lidt lettere for os at gå op og presse de store hold og prøve at gøre dem lidt nervøse. Vi angriber kampene nu i stedet for at prøve at forsvare den hjem.

- Sidste år kom vi lidt for langt tilbage at stå i Grækenland (0-5-nederlag, red.), og vi håbede på at få nogle kontraangreb. Men de var simpelthen for gode, og vi var for defensive i taktikken, så nu prøver vi at komme frem i banen i stedet for, og det går meget godt indtil videre, siger Frederik Holst.

U21-landsholdsspilleren er meget optimistisk forud for kampen, men han påpeger, at et smalt nederlag ikke nødvendigvis er en katastrofe.

- Vi er oven på fysisk og mentalt, og vi går efter sejren dernede. Vi ved, der er fine muligheder i rummet foran deres forsvar. Hvis vi taber, så ved vi også, at vi har vist, at vi kan vinde på Brøndby Stadion lige som mod Hertha Berlin.

- Det vil ikke være en katastrofe at tabe 0-1 dernede, lige som vi gjorde i Berlin, men vi vil rigtig gerne score et mål, særligt når det ikke lykkedes i Tyskland, siger Frederik Holst.

Kampen begynder klokken 20 dansk tid.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx