Af - 19/05-16 15:18

Dansker lever drømmen: Surfer på Hawaii hver dagDansker lever drømmen: Surfer på Hawaii hver dag

23-årige Sebastians job er ren optur: Selv om det har været tæt på at koste ham livet.

Bildstrecke im Grossformat »

Når Sebastian Kornum lyder alvorlig og siger, at der skam ER sure ting ved hans job, så griner han straks selv af det. Han kan godt selv høre, at det lyder dumt: For hans job ER ren optur – selv om det var tæt på at koste ham livet.

Hvert år i slutningen af oktober rejser han et halvt år til Hawaii for at surfe, surfe, surfe. Og han får penge for det. Og oplevelser.

- Jeg udvikler windsurfer-sejl og -brædder. Det kræver rigtigt mange timers windsurfing, siger han. Han har tilbragt de sidste fire vintre på - og rundt om – Hawaii, og det har gjort ham til en meget bedre windsurfer, og det er det, det hele handler om.

Australsk surfer er i koma efter hajangreb
Australsk surfer er i koma efter hajangreb

- Og så ser jeg hvaler og skildpadder hver eneste dag. Det er selvfølgelig også noget, tilføjer han.

Han ser også hajer, hvilket straks får ham til at vende brættet mod stranden... Men da en række kæmpebølger var lige ved at koste ham livet, blev han til gengæld på vandet - og blev belønnet for det.

- Bølgerne på Hawaii har meget mere fart på og har meget mere power. Det er virkeligt spændende at se, hvor længe man kan holde vejret, mens man bliver tumlet rundt under vandet. En gang troede jeg, at jeg ikke kunne klare den: Jeg blev rykket rundt så længe, at jeg ikke vidste, hvad der var op og ned. Alt var helt sort. Og så går der et sekund, så får man den næste bølge i hovedet. Jeg fik tre bølger i hovedet og tænkte: Nu kan jeg ikke mere, forklarer han.

Men Sebastian Kornum klarede den. Han kravlede udmattet op på brættet - og padlede udad igen!

- Jeg havde jo ikke fanget en bølge endnu. Men en time efter fangede jeg et ordentligt svin af en bølge, og jeg red den hele vejen ind. Det glemmer jeg aldrig! Det var den største bølge, jeg har fanget, fortæller han med ægte lidenskab i stemmen.

Han ved godt, at han udlever sin drøm. Også når han er ved at dø af den.

- Jeg tror, at folk synes det er superfedt, og man kan vel godt blive misundelig, når man sidder hjemme i Danmark og det er vinter, siger han og griner:

- Når jeg uploader et foto, så overvejer jeg lige om det er pænt gjort. Men det er jo, som det er. Det er min levevej!

Pengene og erfaringerne fra jobbet på Hawaii bruger han i sommerhalvåret, hvor han vender hjem til Danmark og Europa for at windsurfe på højeste plan.

Drømmejob? Netflix søger til - og betaler 14.000 om ugen
Drømmejob? Netflix søger til - og betaler 14.000 om ugen

- Det er svært at være professionel windsurfer, stort set uanset, hvor dygtig man er. Min vej er at være ansat for at udvikle udstyret, udover at jeg har sponsorer og præmiepenge i løbet af sæsonen, forklarer han.


Det er et fedt liv. Det er jo nemt for mig. Jeg har ingen familie og ikke noget, jeg skal tænke på, udover mit arbejde og så at blive så dygtig som jeg kan blive. Jeg kan ikke lave en bedre opsætning end det, hvis jeg skal kunne levere bedre resultater.

Den ordning har allerede givet pote, men ikke helt nok, selv om han har vundet et verdensmester i kapsejllads...

- Det var i ungdomsklassen, og jeg vil vinde vm som senior, for det er det, der virkelig rykker. Det er mit mål, siger han.

LÆS OGSÅ: Drømmejob? Familie søger butler til 1,2 million om året

LÆS OGSÅ: Elsker du øl? Nu kan drømmejobbet blive dit

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

11-årig pige og hendes far dræbt...
bt.dk
Brugte millioner på at ligne den...
bt.dk
Køen til prins Henriks båre var endnu...
bt.dk
48-årig dansk direktør død efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx