18/09-17 02:46

Tsonga server Frankrig i Davis Cup-finalen mod BelgienTsonga server Frankrig i Davis Cup-finalen mod Belgien

Franskmanden vandt over Dusan Lajovic og sendte sit land i finalen efter begyndervanskeligheder.

storybild

Lille. Frankrig tilkæmpede sig søndag aften en plads i Davis Cup-finalen, da Jo-Wilfried Tsonga slog Dusan Lajovic i fire sæt med cifrene 2-6, 6-2, 7-6, 6-2.

Dermed vandt Frankrig 3-1 over Serbien i semifinalen. I finalen venter Belgien.

Tsonga startede kampen skidt og fik ikke holdt sin egen serv i første parti. I første sæts syvende parti fortsatte problemerne i franskmandens serv. Lajovic brød igen Tsonga og tog derfor nemt første sæt 6-2.

Men i andet sæt vendte lykken for Tsonga. Lajovic sløsede og gav franskmanden et gratis servebrud, da han lavede dobbeltfejl.

Tsonga, der er placeret som nummer 18 i verden, fik langsomt selvtilliden tilbage, og serven sad pludselig upåklageligt.

Efter at have vundet andet sæt sikkert servede Tsonga fremragende i tredje sæt. Efter at have tilkæmpet sig en føring på 6-3 i tiebreaken servede han sættet hjem med et vinderslag.

I fjerde sæt løb Lajovic tør for kræfter. Tsonga holdt serven, brød sin serbiske modstander to gange og sendte Frankrig i finalen.

Det var ikke en nem sejr for franskmændene, der på grusunderlaget i Lille havde fordel af hjemmebane foran 18.000 tilskuere.

- Der var opture og nedture, men lad os nyde sejren. Det er stort at føre dit land mod toppen i verden, sagde den franske holdkaptajn, Yannick Noah, efter kampen.

Serberne var uden den tidligere verdensetter Novak Djokovic i opgørene, og det havde givet Frankrig en klar favoritværdighed.

Første kamp gik dog til Serbien, da Dusan Lajovic fredag overraskende slog Lucas Pouille.

Men da Tsonga slog både Laslo Djere og Dusan Lajovic, mens Nicolas Mahut og Pierre-Hugues Herbert vandt doublekampen mod Filip Krajinovic og Nenad Zimonjic, er franskmændene altså videre.

Frankrig var sidst i finalen i Davis Cup i 2014. Her tabte holdet til Schweiz.

/ritzau/Reuters

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Supermarkeder hærget af...
bt.dk
Flere undrede sig over tv-værts...
bt.dk
5-årig dreng faldt ud af vindue
bt.dk
Tusinder af danskere er utilfredse...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx