26/11-17 07:02

Wozniacki, Axelsen og sejlere kan blive Årets SportsnavnWozniacki, Axelsen og sejlere kan blive Årets Sportsnavn

Caroline Wozniacki, verdensmester i badminton og 49'erFX kæmper om titlen som Årets Sportsnavn 2017.

storybild

Caroline Wozniacki er blandt de nominerede til årets sportsnavn. Reuters/Edgar Su

København. Tennisspilleren Caroline Wozniacki, badmintonspilleren Viktor Axelsen og sejlerduoen Katja Salskov-Iversen og Jena Mai Hansen er nomineret til Årets Sportsnavn 2017.

Det har prisuddelerne Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Jyllands-Posten besluttet.

Dermed er feltet skåret ned fra 15 indstillede til tre nominerede. Blandt fravalgene finder man kvindelandsholdet i fodbold, fodboldspilleren Christian Eriksen og sidste års vinder, svømmeren Pernille Blume.

- Det er tre vanvittigt stærke kandidater, som vi i Danmarks Idrætsforbund og på Jyllands-Posten har nomineret til Årets Sportsnavn 2017, siger Morten Mølholm Hansen, der er administrerende direktør i DIF.

- Med Caroline Wozniacki, Viktor Axelsen og Katja Salskov-Iversen og Jena Mai Hansen får vi en vinder af prisen, som i det forgangne år enten er blevet verdensmester eller har vundet sæsonfinalerne i olympiske discipliner, tilføjer han.

Caroline Wozniacki vandt sæsonfinalen i Singapore, Viktor Axelsen blev verdensmester i badminton, og Katja Salskov-Iversen og Jena Mai Hansen vandt VM-guld i bådklassen 49'erFX.

Prisen bliver uddelt 6. januar ved Danmarks Radios store sportsgalla i Herning.

Ansvaret for at kåre en vinder er lagt i hænderne på en priskomité bestående af kulturminister Mette Bock (LA), DIF-formand Niels Nygaard, DIF-direktør Morten Mølholm Hansen, Team Danmark-formand Frank Jensen, Team Danmark-direktør Lone Hansen, samt chefredaktør Jacob Nybroe og sportsredaktør Troels Henriksen fra Jyllands-Posten.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kendt hotelkædes filial skal betale...
bt.dk
Bruuns klumme: Hvorfor først nu, Wenger?
bt.dk
Dansk traditionsklub ejer måltyv i...
bt.dk
Linse tordner mod TV3: Det er totalt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx