Af Ritzau - 15/11-16 18:03

Presset Messi skal redde idéforladte Argentina i gyserPresset Messi skal redde idéforladte Argentina i gyser

VM er på vippen for Argentina. Holdet spiller idéforladt, og presset fra befolkningen er nådesløst.

storybild

Lionel Messi (med nummer 10) bærer hele den argentinske befolknings drøm om en stor titel til landsholdet på sine skuldre. (Billede: Reuters/Stringer)

Er der et sted på kloden, hvor fodbold har enorm betydning, så er det i Argentina.

Befolkningen, rig som fattig, jubler og græder i takt med landsholdet, og i det seneste års tid har der været langt mellem jublen.

Tre tabte slutrundefinaler på to år og nu et landshold, der balancerer på randen af en sensationel misset VM-kvalifikation for første gang siden 1970 inden kampen mod Colombia natten til onsdag.

Efter 11 kampe ligger holdet på sjettepladsen i den sydamerikanske kvalifikation, hvor kun de fire bedste ryger direkte til VM, mens nummer fem skal spille playoffkampe.

Nationens yndling, FC Barcelona-stjernen Lionel Messi har været meget fraværende på landsholdet det seneste år på grund af skader, og det har været synligt.

Han var ganske vist med i det smertefulde 0-3-nederlag til ærkerivalen Brasilien senest, men hans tre øvrige optrædener i kvalifikationen har givet tre sejre.

Uden ham er det blevet til én sejr i syv kampe, og holdet har blot scoret 11 gange i ligeså mange kampe i hele kvalifikationen.

- Man snakker om denne her "Messi-dependencia", siger Niels Christian Frederiksen, fodboldekspert og kommentator hos TV3 Sport.

- Der er en enorm afhængighed af Lionel Messi på det her landshold.

Han følger argentinsk fodbold tæt, og han fortæller, at afhængigheden af Messi også er et udslag af store mangler hos landstræner Edgardo Bauza.

- Man har ikke en plan for, hvad der skal ske rent offensivt, ud over at give Messi bolden og se, hvad der sker, forklarer Niels Christian Frederiksen.

De dårlige præstationer har skabt en selvforstærkende effekt, som har sat spillerne under et ødelæggende pres.

- Presset fra den argentinske befolkning er meget, meget voldsomt. En mand som Messi er jo nærmest ved at segne under det her pres, på trods af at han har vundet store titler med Barcelona, siger TV3 Sport-eksperten.

Messi er med, når Colombia natten til onsdag gæster Argentina i 12. runde af VM-kvalifikationen, men det bliver alligevel en vanskelig opgave for Bauzas tropper.

Med modstanderens taktiktavle i hånden står landsmanden José Pékerman. Fra 2004 til 2006 var han argentinsk landstræner, og før det stod han i syv år bag Argentinas succesfulde U20-landshold.

- Pekerman kender alt til argentinerne, så det er en kamp, de frygter virkelig, virkelig meget, siger Niels Christian Frederiksen.

Landstræner Bauza erkender da også, at der skal leveres noget ganske andet, end det Argentina viste mod Brasilien.

- Vi skal levere en god kamp, og vi skal vinde. Der er ingen undskyldninger, siger Bauza ifølge AFP.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Har du en elektronisk p-skive? Så...
bt.dk
Han holdt tungen lige i munden: Et...
bt.dk
Dansk fodboldstjerne fortæller om da...
bt.dk
Vil undgå katastrofen: Magnussen og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx