Af Ritzau - 20/12-16 13:31

Løbsdirektør: Spejlvendt rute giver hårdt Danmark RundtLøbsdirektør: Spejlvendt rute giver hårdt Danmark Rundt

Modvind kan blive en væsentlig faktor, når Postnord Danmark Rundt i 2017 kører fra øst til vest.

storybild

Michael Valgren kunne i august lade sig hylde som samlet vinder af Postnord Danmark Rundt på Frederiksberg Allé i København. Næste år blive etapeløbet afgjort i Aarhus. (Billede: Scanpix/Henning Bagger)

Det bliver et brud med traditionerne, men det kan give Postnord Danmark en ny dynamik, når cykelløbet i 2017 ekstraordinært skal begynde i Østdanmark og slutte i vest.

Sådan lyder det fra løbsdirektør Jesper Worre, som tirsdag har præsenteret ruten for næste års udgave af etapeløbet.

Mod sædvane bliver Frederiksberg startkommune, mens afslutningen er placeret i Aarhus for at markere, at byen er europæisk kulturhovedstad.

- Det kan betyde noget for gennemsnitsfarten, fordi vi formentlig kører i modvind, siger Jesper Worre.

Han påpeger, at den gennemsnitlige hastighed på sidste etape i år var omkring 52 kilometer i timen, hvilket gjorde det svært at splitte feltet.

Med vestenvinden lige i ansigtet kan rytterne blive præsenteret for en ny udfordring sammen med de små veje, som ruten kommer forbi specielt på Vestsjælland og Sydfyn.

- Der, hvor ruten er kuperet ude ved vandet, får vi et godt cykelløb. Vi kommer ned langs Det Sydfynske Øhav, hvor vi kører et langt, langt stykke på bittesmå veje, forklarer Worre.

I det hele taget er fynboerne blevet tilgodeset af ruteplanlægningen med en etape fra Odense til Svendborg og etapestart i Otterup dagen efter.

- Ruten er nærmest historisk Fyn-tung. Vi har heller aldrig været på Nordfyn mellem Otterup og Bogense, hvor vi kører starten af "kongeetapen" til Vejle, siger Jesper Worre.

Afslutningen på femte og sidste etape er placeret i Aarhus, men løbsdirektøren slår allerede nu fast, at det bliver en engangsforestilling.

- Jeg tror, det bliver fantastisk i Aarhus, men vi har allerede aftalt med Frederiksberg Kommune, at vi skal tilbage dertil i 2018, lyder det fra Worre.

Også tidspunktet er nyt i 2017. Her køres Danmark Rundt ikke i sommerferien, men i stedet midt i september.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Har du set sådan én før? Mystisk...
bt.dk
Schmeichel hylder Superliga-klub for...
bt.dk
Bilist kørte over for rødt: Mor med...
bt.dk
Verdensstjerne i nødråb for dansk...
bt.dk
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx