Af Ritzau - 28/09-16 16:45

Tøfting: Allardyce kan sagtens blive træner igenTøfting: Allardyce kan sagtens blive træner igen

Stig Tøfting mener, Sam Allardyce har kvajet sig, men har ikke noget dårligt at sige om sin tidligere manager.

storybild

Fodboldkommentator Stig Tøfting regner fortsat med, at Sam Allardyce kan blive toptræner i en klub igen. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Claus Fisker)

Sam Allardyce får ikke problemer med blive manager igen, efter at han tirsdag blev fyret som engelsk fodboldlandstræner.

Fyringen skete, efter at det blev afsløret af en engelsk avis, at Allardyce havde kommet med gode råd til at omgå transferreglerne i England.

Stig Tøfting, som nåede at spille under Allardyce i Bolton, vurderer dog, at englænderen hurtigt kan blive toptræner i en klub igen.

- Han bliver nok ikke landstræner igen. Men selvfølgelig kan han få et job som træner. Han har nogle kvaliteter, som er åbenlyse for enhver. Ellers havde han heller ikke haft den trænerkarriere, han har haft, siger Tøfting.

Den tidligere landsholdsspiller har stor respekt for Allardyce som træner og person.

- Jeg synes, han var en fantastisk manager, men jeg havde ham kun i halvandet år. Jeg synes godt nok, han bliver stemplet.

- Problemet er, at han var engelsk landstræner og prøvede at omgå reglerne hos de mennesker, som egentligt betalte hans løn, forklarer Tøfting.

Den nuværende tv-kommentator mener dog, at Allardyce moralsk har trådt ved siden af.

- Allardyce har kvajet sig ved at rådgive nogle mennesker, som optog ham med skjult kamera, om, hvordan man omgår nogle regler.

- Det skal han selvfølgelig holde sig for god til, når det er nogle regler, der har noget at gøre med hans arbejdsgiver.

- Men at kalde ham et uhæderligt menneske, det får du mig aldrig til. Jeg var sammen med ham i halvandet år, og ud fra det halvandet år har jeg intet dårligt at sige om Sam Allardyce, fastslår Tøfting.

Den tidligere midtbanespiller tror ikke, det var endt med en fyring, hvis Allardyce havde lavet de samme dumheder som manager i en engelsk fodboldklub.

- Når man har med sådan nogle ting at gøre, så skal man passe på, hvordan man gebærder sig, og der kan man måske godt sige, at han ikke altid har været særlig smart.

- Havde han været Premier League-manager, og de havde fanget ham på denne måde, så tror jeg, han havde fået en bøde for at bringe spillet i miskredit.

- Jeg kan forestille mig, at der er nogle helt klare linjer for, hvad man må og ikke må som landstræner, siger Tøfting.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skudramt lærer tackler elev og...
bt.dk
Har du set sådan én før? Mystisk...
bt.dk
Scorede i finalen i København: Nu har...
bt.dk
Daniel Agger inden finalebraget i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx