Af Ritzau - 25/11-16 11:29; Opdateret: 25/11-16 11:44

Kroatien og Argentina lukker sæsonen med Davis Cup-bragKroatien og Argentina lukker sæsonen med Davis Cup-brag

Juan Martin del Potro og Marin Cilic er nøglefigurer for henholdsvis Argentina og Kroatien i Davis Cup-finale.

storybild

Med fordel af hjemmebane er Kroatien kneben favorit mod Argentina i Davis Cup-finalen. (Billede: Reuters/Antonio Bronic)

To tidligere US Open-triumfatorer kan meget vel blive nøglen til succes for deres respektive nationer, når herrernes tennissæson i weekenden rundes af med David Cup-finalen.

Marin Cilic, der vandt US Open i 2014, og Juan Martin del Potro - US Open-vinder i 2009 - er i spidsen som førstesingle for henholdsvis Kroatien og Argentina med 15.000 på lægterne i Zagreb.

Mens Kroatien vandt sin hidtil eneste Davis Cup-titel i 2005, har Argentina aldrig haft hænderne på det enorme trofæ efter fire tabte finaler.

Juan Martin del Potro var med til at tabe finalerne til Spanien i 2008 og 2011, og han bærer et stort ansvar i Argentinas jagt på forløsning.

Del Potro rangerer ganske vist blot som nummer 38 på verdensranglisten, men det kan tilskrives, at de seneste år har været et sandt skadeshelvede for ham med en serie af håndledsoperationer.

Når han ellers er fit og i topform, har han niveau til at tilhøre top-fem, hvilket han senest var en del af i begyndelsen af 2014.

At han stadig kan være med på det niveau, understregede han ved sommerens OL, hvor han slog den daværende verdensetter Novak Djokovic og siden nåede finalen, som han tabte til den nuværende ditto, Andy Murray.

Del Potro forudser dog en svær finale mod Kroatien, der i semifinalen slog Frankrig med 3-2 på udebane.

- Jeg mener, at Kroatien er favorit. Det er et stærkt hold, der har fordel af hjemmebane. Uanset er jeg stolt over at være en del af endnu en finale, særligt efter alle skaderne, siger han på pressemødet forud for finalen.

De to første singler afvikles fredag. Marin Cilic indleder mod Federico Delbonis klokken 14, hvorefter Del Potro i den anden kamp møder den aldrende superserver Ivo Karlovic.

- Jeg må være meget fokuseret, fordi et enkelt servegennembrud kan koste mig kampen, vurderer Del Potro.

Han og Cilic er klare favoritter i kampene fredag, hvorfor det ventes, at stillingen er 1-1 inden lørdagens double, der kan blive en nøglekamp.

Samme kategori ryger den første single søndag under, når Cilic og Del Potro brager sammen.

På et punkt kan Argentina gå til opgøret med stor fortrøstning. Tre gange tidligere i Davis Cup-historien har holdet mødt Kroatien, og hver gang er det blevet til sejr.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tiltalt for kokainkørsel: Medinas...
bt.dk
Drama i det britiske kongehus:...
bt.dk
Zuckerberg indrømmer: Vi har 'begået...
bt.dk
Stjerneadvokat om Peter Madsen: 'Det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx