Af Ritzau - 22/03-17 22:54

Podolski siger farvel til landsholdet med pragtmålPodolski siger farvel til landsholdet med pragtmål

Lukas Podolski scorede sit 49. og sidste landskampmål, da han afgjorde testkampen mod England.

storybild

Lukas Podolski sluttede sin landsholdskarriere med et drømmemål. (Billede: Reuters/Wolfgang Rattay)

Et mere effektfuldt farvel til det tyske landshold kunne Lukas Podolski næsten ikke have drømt om.

Den 31-årige angriber blev matchvinder med et drømmemål, da Tyskland onsdag aften vandt 1-0 over England i en testkamp, som samtidig var Podolskis afsked med nationalmandskabet.

Med 20 minutter tilbage af kampen modtog han bolden uden for det engelske straffesparksfelt, og på klassisk Podolski-facon tordnede han den op i målhjørnet med sit frygtindgydende venstreben.

En passende afslutning på 13 landsholdsår, der har budt på 130 landskampe, 49 mål og en VM-titel.

Alle på den tyske udskiftningsbænk og landstræner Joachim Löw var da også på benene for at applaudere den fremragende scoring.

Dermed fik tilskuerne også noget at glæde sig over i en ellers sløj forestilling, som et reservespækket tysk landshold var heldig med ikke at tabe.

I de senere år har Löws tropper haft svært ved at komme op i gear i de kampe, hvor der ikke har været noget på spil, og dette var absolut ingen undtagelse.

Tyskerne skabte nærmest intet i første halvleg, og Adam Lallana burde have bragt England foran efter en halv time, da han spænede fra det tyske forsvar. Liverpool-spillerens afslutning endte dog på stolpen.

Der var flere tilbud til englænderne efter pausen, men da landstræner Gareth Southgate begyndte at skifte ud, forsvandt noget af flowet i spillet.

Begge lande spiller VM-kvalifikationskamp på søndag. England møder Litauen hjemme i London, mens Tyskland skal en tur til Aserbajdsjan.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx