23/03-15 10:16; Opdateret: 23/03-15 12:06

Tiltalt for matchfixing: Fik kniv stukket ned i halsenTiltalt for matchfixing: Fik kniv stukket ned i halsen

FØLG SAGEN HER: To mænd er tiltalt for matchfixing i dansk fodbold. I retten er de begge meget fåmælte og nægter sig skyldige.

storybild

Københavns Byret behandler to sager om påstået matchfixing i forbold. Den ene sag behandles som en tilståelsessag. (Billede: Polfoto/Arkivbillede)

FØLG SAGEN LIVE NEDERST I ARTIKLEN. SAGEN GENOPTAGES KLOKKEN 13.15.

Det var under voldsomt pres, at den hovedtiltalte i danmarkshistoriens første straffesag om matchfixing tidligere erkendte sin forbrydelse over for politiet.

Det siger den 28-årige MT mandag formiddag i Københavns Byret, hvor han er tiltalt for i samarbejde med flere fodboldspillere at have fixet resultatet af to kampe i 1. division tilbage i 2010.

Italienske tennisspillere suspenderes for matchfixing
Italienske tennisspillere suspenderes for matchfixing

Han skal desuden have informeret en filippinsk organisation om en af kampene, hvilket angiveligt fik filippinerne til at spille to til tre millioner kroner på kampen.

Ved mandagens retsmøde nægter den 28-årige sig imidlertid skyldig og siger, at hans tidligere tilståelse skete, da han frygtede for sin sikkerhed.

Den tiltalte skyldte efter eget udsagn penge til et spillefirma, og politiet betingede tilsyneladende beskyttelsen af ham med, at manden fortalte om matchfixing.

Ny sag om matchfixing i dansk fodbold under opsejling
Ny sag om matchfixing i dansk fodbold under opsejling

- Der havde været to personer oppe i min lejlighed. De stak en kniv ned i halsen på mig og ville have mig til at overføre nogle penge, fortæller den 28-årige.

- Så får jeg en opringning fra Københavns Politi om, at hvis den her beskyttelse skal fortsætte, så skal jeg fortælle om matchfixing. Så bliver jeg hevet ind til afhøring, forklarer den tiltalte.

Det var i den forbindelse, at han erkendte sin skyld.

Syv personer er tiltalt i norsk sag om matchfixing
Syv personer er tiltalt i norsk sag om matchfixing

Men da politiets udlægning af sagen senere forelå i en såkaldt retsmødebegæring, trak han tilståelsen tilbage.

- Når jeg kigger på rapporterne i dag, er jeg allerede blevet misforstået én gang, siger den 28-årige, der mandag ikke ønsker at udtale sig yderligere.

Af den grund ønsker anklager i sagen, advokaturchef i Københavns Politi, Per Justesen, at bruge mandens tidligere forklaring som bevismateriale, men det er forsvarsmyndigheden ikke meget for.

Også en anden ung mand er tiltalt i sagen. Ifølge politiet skal han have spillet 10.000 kroner på en 1. divisionskampen mellem Vejle og Hvidovre 14. november 2010, som han ifølge politiet vidste, Hvidovre ville tabe.

Matchfixing rammer badminton: Spiller tilbudt over 20.000 kroner for at snyde
Matchfixing rammer badminton: Spiller tilbudt over 20.000 kroner for at snyde

Heller ikke han ønsker at udtale sig i sagen.

Domsmandsretten skal nu beslutte sig for, om mændenes forklaringer til politiet kan bruges imod dem. Senere skal to vidner fortælle retten om sagen.

LÆS OGSÅ: Tre Frem-spillere er mistænkt for matchfixing

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Lægger op til ny kæmpe fight:...
bt.dk
Skal du vælge den dyre bilvask i...
bt.dk
DMI: Nu bliver vejret helt anderledes
bt.dk
Eksperter: Valget i Rusland er et...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx