Af Ritzau - 01/05-17 21:26

Zidane afviser favoritværdighed i ren Madrid-semifinaleZidane afviser favoritværdighed i ren Madrid-semifinale

Real Madrids træner mener, at der ingen favorit er i Champions League-semifinalen mod Atlético Madrid.

storybild

Zinedine Zidane vil ikke påtage sig favoritværdigheden mod Atlético Madrid. (Billede: Reuters/Susana Vera)

For fjerde sæson i træk mødes Real Madrid og Atlético Madrid i Champions League, når de to storklubber tirsdag tørner sammen på Santiago Bernabeu i den første af to semifinalekampe.

Real Madrid har med to finalesejre og en sejr i kvartfinalerne haft overtaget i lokalopgørene de seneste tre sæsoner, men Real-træner Zinedine Zidane afviser at påtage sig favoritværdigheden.

- Vi er ikke favoritter. Det er fifty-fifty, som det altid er i knockoutkampene, siger franskmanden til Det Europæiske Fodboldforbunds (Uefa) hjemmeside.

Det hører med til historien, at Atlético Madrid flere gange har været meget tæt på at vinde over Real Madrid i Champions League.

I finalen i 2014 førte Atlético 1-0 til kort før udløbet af den ordinære spilletid, hvorefter Real udlignede og senere vandt 4-1 efter forlængelse.

For to sæsoner siden vandt Real Madrid knebent 1-0 samlet i kvartfinalen, og i sidste års finale gik kampen i straffesparkskonkurrence, før Real vandt.

- Vi kender hinanden rigtig godt. Rivaliseringen med Atlético har ikke ændret sig, siden jeg spillede, siger Zinedine Zidane, der fra 2001 til 2006 spillede for Real.

- Det er derbyet i hovedstaden. Det er intenst, men rivaliseringen er stadig den samme. Vi bliver nødt til at gøre alting rigtigt tirsdag, siger Real Madrid-træneren.

Atlético Madrids cheftræner, Diego Simeone, er formentlig ved at være godt og grundigt træt af at tabe til Real Madrid i de afgørende kampe i Champions League.

Argentineren har stor respekt for modstanderen.

- De vil komme stærkt fra start, som de altid gør. De kan spille i forskellige systemer med Isco, James (Rodriguez, red.) og (Marco, red.) Asensio. De vil forsøge at gøre ondt på os fra start.

- Vi skal være stærke og så cool som muligt. Det bliver tæt, men forhåbentlig kan vi drage fordel af den plads, vi skaber, siger Diego Simeone.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Fie og Frederik: Derfor gider vi ikke...
bt.dk
50-årig verdensstjerne skal være far
bt.dk
Politiet: Person er ramt i låret...
bt.dk
Fornem hyldest til Magnussen: Han er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx