Af Ritzau - 15/11-16 16:04

Zanka vil spille sig varm på landsholdetZanka vil spille sig varm på landsholdet

Mathias "Zanka" Jørgensen er ved at køre sig selv i stilling til et sommerskifte væk fra FC København.

storybild

FC København-stopperen Mathias Zanka Jørgensen har leveret solide præstationer i denne sæson, og det skulle gerne udmønte sig i et klubskifte til sommer. (Billede: Scanpix/Henning Bagger)

Landstræner Åge Hareide har sagt, at han vil bruge nogle af de loyale landsholdsspillere, som normalt ikke får så meget spilletid.

I tirsdagens testkamp ude mod Tjekkiet vil Hareide derfor give chancen til Daniel Wass, Lasse Schöne og Mathias "Zanka" Jørgensen.

Og sidstnævnte er glad for at få tilliden og vise, at han sagtens kan magte opgaven.

- Det er fedt. Nu spillede jeg mod Montenegro fra start og følte, jeg gjorde en god figur, og jeg føler mig i fin form.

- Målet er hver eneste gang til en landsholdssamling at være i betragtning til at kunne spille, siger Mathias "Zanka" Jørgensen.

Både Hareide og assistenttræner Jon Dahl Tomasson skal vide, hvem de kan regne med, hvis der bliver behov senere i VM-kvalifikationen.

- Det bliver en god mulighed for Åge og Jon til at få lov til at se nogle af de spillere, som måske ikke har spillet så mange kampe, men som har været en del af truppen.

- Det er vigtigt, for på et eller andet tidspunkt kan der på grund af skader og karantæner blive brug for nogle spillere, som ikke har spillet så meget.

- Det er vigtigt, så de spillere ikke føler, at de kommer ind og skal "koldstarte" helt, forklarer FC København-stopperen.

For et par måneder siden forlængede han kontrakten med FCK frem til sommeren 2018, men det skete med målet om at blive solgt efter denne sæson.

- Jeg skal videre til sommer, hvis alt går efter planen. Der er mange ting, der kan gå anderledes, men det ser lyst ud, som tingene er nu.

- Jeg koncentrerer mig om at præstere godt i Champions League, fordi det er det største udstillingsvindue sammen med landsholdet, som jeg har lige for tiden.

- Så må vi se, hvad der byder sig i foråret, siger Mathias "Zanka" Jørgensen.

Fodboldkampen mellem Tjekkiet og Danmark går i gang tirsdag klokken 20.30.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vildt Eriksen-show i sikker sejr!...
bt.dk
Tidligere S-minister afværger...
bt.dk
Remee er ikke imponeret over Sanne:...
bt.dk
S: Skilsmissepar skal tvinges til en...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx