23/09-13 15:28

Erfaren dansk Riis-rytter indstiller karrierenErfaren dansk Riis-rytter indstiller karrieren

Saxo-Tinkoff-rytteren Anders Lund har besluttet at indstille karrieren som professionel ved årets udgang.

storybild

Anders Lund. (Billede: Tim De Waele/Polfoto)

Den 28-årige danske cykelrytter Anders Lund dropper det professionelle liv på landevejene for i stedet at studere på Københavns Universitet.

Efter i alt seks sæsoner under holdejer Bjarne Riis' vinger stopper Anders Lund helt som cykelrytter.

Han begyndte på Team CSC i 2007, havde en enkelt sæson hos Leopard Trek i 2011, inden han vendte tilbage til Riis Cycling og Saxo-Tinkoff, hvor han har kørt de seneste to sæsoner.

- For mig handler min beslutning om, at jeg er kommet til den erkendelse, at jeg som cykelrytter har opnået det, jeg kunne med mit talent, og så har jeg altid haft et ønske om på et tidspunkt at prøve noget andet.

LÆS OGSÅ: Contador vil gøre comeback

- Nu, synes jeg, at timingen er god og rigtig. Man kan sige, at lysten til at lave noget andet nu er større end lysten til at fortsætte som cykelrytter, og derfor har beslutningen egentlig været let at træffe, siger Anders Lund til holdets hjemmeside.

I sin karriere har Anders Lund deltaget i alle cykelkalenderens Grand Tours samt de største klassikere.

- Jeg ville aldrig have været mine syv år som professionel foruden. Det har været en drøm for mig i en periode at kunne leve af min sport og bo i Italien. Og jeg er taknemmelig over for de mennesker, der har gjort det muligt for mig.

- Det er på mange måder en privilegeret tilværelse at kunne køre på det højeste niveau i de største løb og have de bedste og mest kompetente folk til at støtte dig, og glæden over det tager jeg med mig, siger han.

LÆS OGSÅ: Saxo Bank vil hjælpe Riis efter Tinkoff-exit

Holdejer Bjarne Riis respekterer Anders Lunds beslutning.

- Anders meddelte mig allerede for et godt stykke tid siden, at han havde truffet sin beslutning om at indstille karrieren og i stedet begynde at læse. Den beslutning har jeg stor respekt for.

- Jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke Anders for hans mange år hos os, hans indstilling og humør. Det har altid været en udelt fornøjelse at have Anders på holdet, siger Bjarne Riis.

I 2004 kørte Anders Lund for PH, i 2005 og 2006 for Team GLS, siden 2007 har han kørt hos Bjarne Riis - bortset for afstikkeren til Leopard Trek i 2011.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ny fupside kan snyde dig for...
bt.dk
Denne pølsevogn skal lukke, fordi den...
bt.dk
Støjberg rasede: Nu siger to...
bt.dk
Mascha om forholdet til sin nye...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx