Af - 15/01-14 11:10

Han tror på svensk EM-succes trods stjernesavnHan tror på svensk EM-succes trods stjernesavn

Kan Sverige få en ordentlig ’hjemmebane’ op at stå i Brøndby, kan holdet sikre sig førsteplads i gruppen, og det kan give en semifinale, mener fløjstjerne.

storybild

Niclas Ekberg savner Kim Andersson, ja, men han tror alligevel på succes for de svenske OL-sølvvindere. (Billede: Jens Wolf)

Sverige er mødt op til EM uden holdets helt store stjerne: KIF Kolding Københavns Kim Andersson.

Svenskere støtter danske EM-arrangører: Hotel er fint
Svenskere støtter danske EM-arrangører: Hotel er fint

Men selvom Staffan Olssons drenge er en hårdtskydende back nede, kan svenskerne sagtens skabe en succesfuld historie ved EM. Det mener den tidligere AG København-fløj Niclas Ekberg.

- Han er en utrolig god håndboldspiller. Jeg tror ikke, at der er nogen, der kan gøre de ting, han kan, når han er helt frisk. Men vi skal fokusere på de spillere, vi har med, og gøre det bedste, vi kan, siger Niclas Ekberg.

Jannick Green utilfreds trods sejr og spilletid
Jannick Green utilfreds trods sejr og spilletid

Mandag vandt Sverige, der overraskede med sølv ved OL i London, sikkert over Montenegro, og før det for alvor går løs, når holdet møder Kroatien fredag, tager holdet imod Hviderusland i Brøndby Hallen.

I den første kamp var der kun mødt cirka 1.500 svenskere op. På grund af en ishockeykamp i Malmø, mener Ekberg. Men han håber på, at det tal bliver fordoblet senest fredag.

- Hvis vi kan gøre denne hal til vores lille hjemmebane, så tror jeg, at vi har gode chancer for gruppesejren, siger han.

Håndboldherrerne er (lidt) mere populære end kvinderne
Håndboldherrerne er (lidt) mere populære end kvinderne

- Det er fedt. Jeg synes, det er fedt at spille et EM så tæt på sit hjemland.

En gruppesejr med maksimumpoint vil give holdet fire point med over i mellemrunden, hvor tre hold fra den drabelig gruppe C (Frankrig, Serbien, Polen, Rusland) venter. Derfor er førstepladsen vigtig.

- Skal man vinde EM, skal man vinde alle kampe, for jeg har meget svært ved at se det, som skete med Danmark i Serbien, igen. At der er et hold, der kommer med nul point til mellemrunden og vinder det hele. Det er rimelig godt lavet, og Danmark var også lidt heldig, siger Niclas Ekberg.

Ved EM i 2012 røg Sverige ud i mellemrunden, og holdet var ikke med ved VM sidste år, men blev nummer fire på hjemmebane i 2011.

LÆS OGSÅ: Wilbek: Mikkel Hansen er verdens bedste

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

X Factor: Disse sange synger...
bt.dk
Politifolk dømt: Blev bestukket af...
bt.dk
Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
Ny aftale: Døende patienter får...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx