Af Ritzau - 26/09-16 12:27; Opdateret: 26/09-16 14:13

OB-boss: Kent Nielsen er ikke i fare for at blive fyretOB-boss: Kent Nielsen er ikke i fare for at blive fyret

Kent Nielsens cheftrænerpost er ikke truet, understreger OB's sportsdirektør, Jesper Hansen.

storybild

OB's Jesper Hansen arbejdede også sammen med Kent Nielsen i AC Horsens, hvor Nielsen var cheftræner. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Sophia Juliane Lydolph)

Selv om OB har tabt seks kampe i streg i Alka Superligaen og en overlevelseskamp i bunden lurer, kan cheftræner Kent Nielsen sove trygt om natten.

Det forsikrer OB-sportsdirektør Jesper Hansen.

- Svaret er ganske kort, at Kent Nielsen ikke er i fare for at blive fyret, siger Jesper Hansen til klubbens hjemmeside.

- Da vi ansatte Kent i 2015 på en fireårig aftale, var det et klart signal om, at vi skal bygge nogle ting op fra bunden. Det er jeg helt overbevist om, at Kent er den rette mand til, og vi har rigtig stor tålmodighed.

Men til trods for sportsdirektørens udmelding er stemningen i OB trykket lige nu, vurderer journalist Leif Rasmussen, der har dækket OB tæt i en årrække for Fyens Stiftstidende.

- Spillerne virker glade og sådan, men der er ingen tvivl om, at stemningen er anspændt. Sportsdirektøren er også anspændt, det kan man godt mærke. Man kan bare mærke alt det, der ikke bliver sagt.

- Stemningen er ikke god, for de er langt fra deres målsætning og reelt i fare for at rykke ned.

OB tabte søndag 0-3 til Brøndby på udebane, og holdet ligger nu på 12.-pladsen. Det er ti point fra den top-seks-placering, som klubben før sæsonen satte som målsætning.

Men Jesper Hansen mener ikke, at en trænerfyring er løsningen. Tværtimod ser han kontinuitet i klubben som nøglen til at komme tilbage.

- Udvikling tager lang tid, og sådan var det også, da Kent blev cheftræner i AaB, hvor han i første sæson reddede dem fra nedrykning, fulgte op med en mellemsæson for derefter at få tingene til at lykkes for alvor, lyder det fra Jesper Hansen.

- I den periode, jeg har været sportsdirektør, har vi haft en enkelt trænerfyring, og jeg tror ikke på, at det er vejen til succes, hvis man hele tiden skifter ud og starter forfra.

Leif Rasmussen er enig i, at det ikke giver mening at fyre Kent Nielsen på nuværende tidspunkt.

- Det ville være en fuldstændig falliterklæring af klubben at fyre Kent Nielsen. Så viser det bare, man ikke har kompetencer til at begå sig i dansk topfodbold, siger Leif Rasmussen.

OB har hentet et hav af nye spillere det seneste år, og Leif Rasmussen peger på dem som en af årsagerne til OB's deroute.

- Man må sige, der ikke er ret mange af dem, der har slået til. Rasmus Jönsson og Izunna Uzochukwu har ikke fungeret. OB har undervurderet, hvor meget det betød, at de havde Rasmus Falk. Der er ikke nogen, der har løftet arven efter ham.

- Groft sagt er det vel egentlig kun Jeppe Tverskov, der har vist noget af dem, OB har hentet i sommer i hvert fald, siger Leif Rasmussen.

Leif Rasmussen ser de mange nye folk som spillere, der er hentet ind til Kent Nielsens boldbesiddende stil. Derfor giver det ikke mening at begynde at spille på fysikken i bundstriden.

- Det kan man bare ikke med den trup, for den er købt ind til noget andet. Man bliver nødt til at fortsætte med det her og bygge en kultur op, siger han.

OB skal forsøge at tage point næste gang, når AGF fredag kommer på besøg i Superligaen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx